خبر خوش از واریزی جدید برای بازنشستگان تامین اجتماعی | پرداخت افزایش ۴۵٪ + ۱۰ ٪حقوق حداقل بگیرها و ۳۲٪ سایر سطوح+ مزایای جدید

میزان افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری‌ بگیران تامین اجتماعی تابع قانون بودجه ۱۴۰۴ نیست بلکه تابع مصوبه شورای عالی کار است.

کدخبر : 30756
سایت سرگرمی روز :

بنابراین حقوق سایر سطوح (افرادی که بیشتر از ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان حقوق دریافت می‌کردند) با افزایش ۳۲ درصدی همراه شده و حقوق حداقلی بگیرها ۴۵ درصد افزایش پیدا کرده است.

همچنین در سال ۱۴۰۴ حق عائله‌مندی ۲ میلیون و ۱۰۶ هزار تومان، حق اولاد یک میلیون و ۷۱۹ هزار تومان حق مسکن ۴۰۵ هزار تومان و بن معیشت ۶۰۰ هزار تومان است که این مبالغ به حداقل حقوق بازنشستگان اضافه می‌شود. جهت اطلاع بیشتر از میزان افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۴ ویدئوی فوق را مشاهده کنید.

دریابیگی اظهار کرد: در جلسه با مدیرعامل تامین اجتماعی و معاونین، صورتجلسه‌ای امضا کردیم که در بحث حداقل بگیران سازمان تامین اجتماعی و زیر حداقل بگیران، افزایش ۴۵ درصدی حقوق متناسب با تصمیم مزدی شورای عالی کار اعمال شود.

نصرالله دریابیگی (دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران و نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور)  به خبرنگار ایلنا گفت: مراسمات هفته کارگر در ایران، بهترین موقعیت برای بیان مطالبات و اظهار مظلومیت جامعه کارگری است، صدایی که باید به گوش آحاد جامعه و مسئولان برسد.

در استان مازندران ما تمام برنامه‌های هفته کارگر مانند پیاده‌روی نمادین و خانوادگی را برگزار کردیم. علاوه بر این نشست‌های متعدد با مسئولان دولتی، استانی و وزارتخانه‌ای و همچنین نماینده ولی فقیه در استان و چند شهر مهم داشتیم. ما از همه فرصت‌ها برای بیان مطالبات جامعه کارگری استفاده کردیم.

دریابیگی تاکید کرد: از جمله بحث‌های ما در هفته کارگر این بود که بحث مسکن، درمان و آموزش کارگران را مطرح کردیم. ما در بسیاری از دستگاه‌های دولتی و شهرداری‌ها و شرکت‌های خدماتی می‌بینیم که بخاطر وجود بحث پیمانکاری، کارگران شدیداً در حال استثمار شدن هستند. کارگر با ۲۰ سال سابقه در این شرکت‌ها، هنوز در حال دریافت حداقل دستمزد است که این روند باید اصلاح شود. ما در این راستا پیشنهاد اصلاح قانون کار را نیز مطرح کردیم.

همچنین معضل خصوصی‌سازی نسنجیده در استان مازندران بسیاری از واحدها را تهدید می‌کند و موجب اعتراضات زیادی شده است. در دو دهه گذشته به بهانه خصوصی‌سازی واحدهای زیادی را به کارفرمایان فاقد اهلیت واگذار کردند که این کار، باعث نابودی واحدها و تبدیل شدن تولیدی‌ها به مجموعه‌های متروکه و بایر شد. قربانی اصلی این اتفاق کارگران بودند. 

این فعال کارگری با اشاره به وعده‌های مسئولان سازمان تامین اجتماعی درباره معضلات بازنشستگان اظهار کرد: در بحث متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بنده به‌عنوان نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان و رئیس کانون بازنشستگان مازندران، شاهد بودم که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی دلسوزانه ورود کردند.  مبالغ متناسب‌سازی برای بازنشستگان سایر سطوح افزایش پیدا کرد.

برای حداقل بگیران که مظلوم‌ترین بخش این جامعه هستند نیز شاهد بودیم که با تلاش شخص مرحوم شهید رئیسی، تا ۳ میلیون تومان خارج از چهارچوب مصوبات شورای عالی کار و هیات وزیران به حقوق مستمری آن‌ها افزوده شد. آنان مبالغ مابه التفاوتی را نیز دریافت کردند. اما ما قول تحقق مطالبات دیگری را نیز از مسئولان گرفتیم.

نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی اظهار کرد: ما در جلسه  با آقای سالاری و معاونین ایشان، صورتجلسه‌ای امضا کردیم که در بحث حداقل بگیران  سازمان تامین اجتماعی و زیر حداقل بگیران، افزایش ۴۵ درصدی حقوق متناسب با تصمیم مزدی شورای عالی کار اعمال شود. برای سایر سطوح نیز ۳۲ درصد به همراه مبلغی ثابت افزوده شود. هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی نیز این تصمیم را تایید کرده است. 

وی خاطرنشان کرد: اکنون این تصمیم در قالب نظر وزیر کار به هیات دولت و هیات وزیران ابلاغ شده و درحال تصمیم‌گیری است. علاوه بر این مقرر شد که مبلغی تحت عنوان «افت مستمری نسبت به برنامه هفتم توسعه» نیز در نظر گرفته شود که آقای سالاری و معاونین محترم در جلسه  با آن نیز موافقت کردند و قول پیگیری دادند. 

دریابیگی تصریح کرد: قرار بود که در سال سوم اجرای متناسب سازی، ۹۰ درصد افت مبلغ مستمری به نسبت زمان برقراری جبران شود. طبق قانون سال گذشته ۴۰ درصد کل این متناسب‌سازی اجرا شد. امسال نیز توافق شد که پس از صدور احکام حقوق جدید متناسب با سال ۱۴۰۴، مرحله دوم متناسب‌سازی نیز اجرا شده و معوقات آن پرداخت شود. قانون می‌گوید که در زمینه متناسب‌سازی باید به ۹۰ درصد ارزش مزد کارگر در هر سطح برسیم که این اتفاق قرار است در عرض سه سال بیفتد.

دریابیگی تشریح کرد: نکته این است که ما از آقای سالاری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خواستیم که آن مبلغ ۱۰ درصدی که در زمان دولت شهید رئیسی در چهارچوب ردیف «کمک معیشتی»  برای حداقل بگیران منظور شد، در قالب ۱۰ درصد پایه (بیش از ۷۰۰ هزار تومان)  کماکان پرداخت شود.

این میزان باید به حقوق بازنشستگان حداقل بگیر اضافه شود که با موافقت جمع و مدیران تامین اجتماعی مواجه شد. اما این روزها زمزمه‌ها و شایعاتی مطرح است که برخی مدیران گفته‌اند توان پردخت این مبالغ (بخصوص آن ۱۰ درصد که مبلغی حدود بیش از ۷۰۰ هزار تومان می‌شود) را ندارند و نمی‌توانند تامین اعتبار کنند. 

این فعال کارگری تصریح کرد: ما این ادعا و شایعه را از زبان خود آقای سالاری و افراد شناخته شده  نشنیدیم. توصیه می‌کنیم که اگر چنین موضوعی مطلقاً صادق نبوده و یا حداقل نظر کلیت سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار نیست، مسئولان شفاف‌سازی کرده و به شایعات فضای مجازی و در گوشی پاسخ دهند. وضعیت بازنشستگان و به ویژه حداقل بگیرانی که به این مبالغ نیاز دارند، اصلاً مناسب نیست. علاوه بر این قول‌های دیگری مانند افزایش وام ضروری بازنشستگان تامین اجتماعی به ۵۰ میلیون تومان و تسهیل پرداخت آن نیز مطرح شده بود که با همراهی و تایید مدیران و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی مواجه شد که امیدواریم عزیزان به صورتجلسه امضا شده وفادار بمانند.

او در پایان تاکید کرد: ما  دوست داریم مسئولان و مدیرانی را داشته باشیم که خوش عهد باشند و بتوانیم آبرومندانه در محافل مختلف از عملکرد مثبت‌شان دفاع کرده و از آن‌ها تشکر کنیم!

بازنشستگان

پرداخت حقوق‌ اردیبهشت بازنشستگان با مزایای جانبی

یک عضو هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی در ارتباط با احکام حقوقی و پرداخت معوقات بازنشستگان توضیح داد.

 براساس اعلام تامین اجتماعی، پرداخت حقوق‌ اردیبهشت بازنشستگان، با یک تاخیر حدوداً ده روزه از بیست و نهم آغاز می‌شود و بنابر وعده‌هایی که داده‌اند قرار است افزایش سالیانه و دورم دو متناسب‌سازی (۳۰ درصدِ امسال) در احکام حقوقی جدید اعمال و معوقات فروردین نیز به حساب بازنشستگان واریز شود.

چقدر به حقوق بازنشستگان افزوده می‌شود و این افزایش چه تاثیری در زندگیِ مستمری‌بگیرانی دارد که اکثریت آن‌ها زیر خط فقر به سر می‌برند؟

«احمد پنجکی» عضو هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی در رابطه با پرداخت حقوق و جزئیات آن به ایلنا گفت: امسال باید دور دوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی (۳۰ درصد) اجرا شود؛ بنابراین با احتساب ۴۰ درصد سال گذشته که بایستی مشمول افزایش حقوق سالیانه شود و ۳۰ درصدِ امسال، بایستی بازنشستگان مشمول ۷۰ درصد از متناسب‌سازی ۹۰ درصدی برنامه هفتم شوند.

او تاکید کرد: متناسب‌سازی سال قبل باید روی پایه حقوق بازنشستگان بیاید و سپس افزایش حقوق مصوب شورایعالی کار برای سال ۱۴۰۴ روی کل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعمال شود. احکام حقوقی جدید بایستی قبل از زمان واریز حقوق اردیبهشت صادر و سپس پرداخت‌ها آغاز شود؛ چهاردهم اردیبهشت فیش‌های حقوقی اردیبهشت بازنشستگان بدون تغییر نسبت به ماه قبل صادر شد که به اعتراض بازنشستگان انجامید در نتیجه بعد از ساعتی فیش‌ها را از سامانه حذف کردند.

پنجکی تصریح کرد: انتظار داریم خیلی زود احکام حقوقی اردیبهشت و فیش‌های پرداخت -براساس افزایش حقوق و انجام متناسب‌سازی- صادر و در سامانه‌ی مربوطه بارگذاری شود.

عضو هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان کارگری در ارتباط با افزایش حقوق مستمری‌بگیران حداقلی گفت: آن‌ها سال قبل مشمول متناسب‌سازیِ ۷۱۶ هزار تومانی بودند که در قالب کمک معیشت پرداخت می‌شد؛ چند بار تلاش کردند پرداختِ این مبلغ قطع شود ولی بازنشستگان و فعالان صنفی اجازه ندادند؛ رایزنی هایی که صورت گرفت موجب شد این ۷۱۶ هزار تومان به همه تعلق گرفت و معوقات آن را هم گرفتند؛ امسال هم این کمک معیشت ادامه خواهد یافت. علاوه بر این، ما به دنبال این بودیم که ۱۰ درصد اضافه بر کمک معیشت و افزایش حقوق سالانه، به مستمری حداقل‌بگیران اضافه شود؛ مجلس هم قول حمایت داده، دولت هم وعده کمک داده و ما امیدواریم این اتفاق بیفتد.

این فعال صنفی با تاکید بر اینکه میزان افزایش حقوق حداقل‌بگیران ۴۵ درصد است به اضافه کمک معیشت و ۱۰ درصدی که قول داده‌اند اما پرداختِ این ده درصد هنوز صد درصد و قطعی نشده؛ افزود: ما انتظار داریم دولت و مجلس کمک کنند؛ در این گرانی و تورم، بازنشسته در تنگناست؛ سفره بازنشسته کاملاً خالی‌ست و اگر آن ۱۰ درصد را به حداقل‌بگیران بدهند، اصلاً راه دوری نمی‌رود!

به گفته پنجکی، بازنشستگان با مشکلات ناشی از فقر عمیق دست و پنجه نرم می‌کنند و در تامین ساده‌ترین نیازها معضل دارند.

او به عنوان شاهدِ ادعای خود، به صف طولانی بازنشستگان کارگری برای دریافت وام ضروری اشاره می‌کند و می‌گوید: از ساعتی که اعلام کردند ثبت نام وام ۵۰ میلیون تومانی آغاز می‌شود، بازنشستگان دسته دسته به کانون مراجعه می‌کنند و خواستار ثبت نام هستند؛ این تراکم جمعیت نشانه‌ی چیست؟ نشانه‌ی درماندگی معیشتی‌؛ بازنشسته وامش را خرج دارو و درمان و عمل جراحی می‌کند، این پول را نمی‌‌رود طلا بخرد یا حتی اثاث خانه تهیه کند؛ ۹۰ درصد بازنشستگان وام را برای نیازهای حیاتی از جمله دارو  و درمان می‌خواهند چون حقوق‌شان کفاف نمی‌دهد و درمانده شده‌اند، راه به جایی ندارند....

یکی دیگر از دغدغه‌های بازنشستگان تامین اجتماعی تاخیر طولانی در پرداخت حقوق است که در فروردین و اردیبهشت موجب شده واریزی‌ها به جای بیستم ماه به آخرین روزهای ماه موکول شود؛ پنجکی در این رابطه می‌گوید: قرار بود فقط فروردین پرداخت‌ها به تعویق بیفتد؛ در نتیجه نباید همیشه این اتفاق بیفتد؛ ما معتقدیم پرداخت حقوق‌ها باید به روال همیشه از بیستم ماه آغاز شود؛ متاسفانه تامین اجتماعی به این بهانه که نقدینگی نداریم، پرداخت حقوق‌ها را عقب می‌اندازد که این تاخیر برای بازنشستگان به خصوص حداقل‌بگیران دردسرساز می‌شود.

نایب رئیس کانون بازنشستگان کارگری استان تهران تاکید کرد:  قول داده‌اند این ماه (اردیبهشت) احکام حقوقیِ جدید براساس متناسب سازیِ ۷۰ درصدی به اضافه افزایش مزدی مصوب شورایعالی کار صادر می‌شود؛ ما انتظار داریم به زودی احکام جدید صادر و حقوق‌ها بر این اساس پرداخت شود. انتظار داریم معوقات فروردین نیز پرداخت شود؛ امیدواریم به این وعده‌ها عمل کنند و بیش از این بازنشستگان را در انتظار و تنگنای مالی نگه ندارند.     

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: