واریزی جدید با حقوق کارمندان و کارکنان دولت از این ماه | خبر خوش از افزایش دوباره و ترمیم حقوق کارکنان دولت

با تصویب مجلس و ابلاغ اصلاحیه ماده ۱۰۶ برنامه هفتم توسعه، پرداخت فوق‌العاده خاص به کارکنان همه دستگاه‌های اجرایی و بازنشستگان رسمی شد؛ امتیازی که می‌تواند افزایش قابل‌توجهی در حقوق و مزایای گروه گسترده‌ای از شاغلان و بازنشستگان به همراه داشته باشد.

کدخبر : 31313
سایت سرگرمی روز :

امیر رهبر فعال صندوق لشکری در خصوص جزئیات مصوبه جدید مجلس درباره پرداخت فوق‌العاده خاص به کارمندان و بازنشستگان دولتی توضیحاتی ارائه داد.

رهبر گفت:با تصویب مجلس، تمامی دستگاه‌های اجرایی و نهادهای کشوری شامل وزارتخانه‌ها، قوه مقننه، قوه قضاییه، نیروهای مسلح، شهرداری‌ها، سازمان‌ها و دستگاه‌های عمومی غیردولتی، مشمول دریافت فوق‌العاده خاص موضوع ماده ۱۰۶ برنامه هفتم توسعه شدند.

بر اساس این مصوبه، دولت اختیار دارد تا با توجه به معیارهای تعیین‌شده و طبق قانون مدیریت خدمات کشوری ، تا سقف ۲۵ هزار امتیاز به کارکنان دستگاه‌های مختلف به عنوان فوق‌العاده خاص پرداخت کند.

در جلسه علنی مجلس در ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴، چهار تبصره جدید به ماده ۱۰۶ برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه اضافه شد.

طبق تبصره چهارم: تمامی پرداخت‌های ماهیانه به عنوان فوق‌العاده خاص فقط در محاسبه حقوق بازنشستگی، پاداش پایان خدمت و ذخیره مرخصی استحقاقی تأثیرگذار است.

این مبلغ در سایر مؤلفه‌های حکم کارگزینی مانند حق شغل، حق شاغل، فوق‌العاده ویژه و جذب و همچنین اضافه کار تأثیری ندارد.

بر اساس تصویب‌نامه شماره ۶۸۹۶۹/ت۶۲۷۷۰هـ مورخ ۱۴۰۳/۵/۱ هیئت وزیران ، سازمان‌های بازنشستگی موظفند نسبت به اعمال حداقل ۹۰ درصد از ۲۵ هزار امتیاز (یعنی ۲۲ هزار و ۵۰۰ امتیاز ) در حقوق بازنشستگان اقدام کنند.

این افزایش برای تمامی بازنشستگان صندوق‌های تأمین اجتماعی، بازنشستگی کشوری و لشکری اعمال خواهد شد.

جمعی از نیروهای غیررسمی سازمان امور مالیاتی کشور نسبت به بلاتکلیفیِ طرح ساماندهی کارکنان دولت اعتراض کردند.

جمعی از نیروهای غیررسمی سازمان امور مالیاتی کشور در تماس با «ایلنا» نسبت به بلاتکلیفیِ طرح ساماندهی کارکنان دولت اعتراض کردند و گفتند: این طرح نزدیک به ۴ سال در مجلس‌های یازدهم و دوازدهم بررسی شد و وعده‌هایی برای تبدیل وضعیتِ خود شنیدیم اما هنوز به نتیجه نرسیده است. 

این نیروها گفتند: بیش از ۱۵ سال در سازمان امور مالیاتی کار کرده‌ایم و در انتظار تبدیل وضعیت هستیم. سنوات ما را هر چند سال یکبار می‌دهند و نگرانیم بعد از بازنشستگی مانند نیروهای دیگر از حق سنوات بهره‌مند نشویم. 

آن‌ها می‌‍‌گویند: چرا تکلیف طرح ساماندهی را مشخص نمی‌کنند؟ چه کسانی مانع به نتیجه رسیدنِ این طرح می‌شوند؟ این طرح امنیت شغلی بخش زیادی از کارگران را تاحدودی بهبود می‌بخشد. آیا چهار سال زمان خوبی برای بررسی چنین طرحی نیست؟ 

گفتنی است؛ طرح ساماندهی کارکنان دولت از مجلس یازدهم در دستور کار قرار گرفت. طبق طرح اولیه‌ای که مورد نظر نمایندگان بود، قرار بود نیروهای شرکتی به نیروهای قرادادی و قراردادی‌ها به نیروهای رسمی تبدیل شوند. همچنین حذف پیمانکاران در نهادهای دولتی و عمومی از دیگر اهداف این طرح بود. طرح ساماندهی بارها بین مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام دست به دست شده اما هنوز به نتیجه نرسیده است.

تصویب طرح «فوق‌العاده خاص» در هیئت دولت، واکنش‌های متعددی از سوی کارکنان و مدیران دستگاه‌های مختلف را به همراه داشته است. این طرح که در راستای افزایش حقوق کارکنان دولتی اجرا می‌شود، سؤالات زیادی درباره دامنه اجرای خود به وجود آورده است: آیا نهادهای عمومی و غیردولتی مثل شهرداری‌ها، تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح و سازمان صداوسیما هم مشمول این طرح می‌شوند؟

طبق اعلام رسمی، فوق‌العاده خاص به تمام کارکنان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری که در ارگان‌ها و نهادهای دولتی مشغول به کار هستند، اختصاص می‌یابد. اما تکلیف دستگاه‌های عمومی و غیردولتی چیست؟

بابایی کارنامی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در این رابطه توضیحاتی ارائه داد و اعلام کرد:«با اصلاح ماده ۱۰۶ قانون برنامه هفتم توسعه که به صورت دوفوریتی در دستورکار مجلس قرار گرفت، تصویب شد که دستگاه‌های عمومی غیردولتی نیز مشمول پرداخت فوق‌العاده خاص شوند. البته پرداخت این مبلغ بستگی به تصمیم و سقف بودجه هر سازمان دارد.» 

بر اساس این تصمیم جدید کارکنان شهرداری‌ها، کارمندان سازمان تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح و کارکنان سازمان صداوسیما در صورت تامین اعتبار و کفایت بودجه ، مشمول برخورداری از فوق‌العاده خاص خواهند شد.

هفته گذشته اعلام شد فوق العاده خاص کارکنان دولت با حداکثر ۲۵۰۰۰ امتیاز و حداکثر ۱۴ میلیون تومان اضافه می‌شود.براساس تصمیم این شورا، معلمان هم شامل این افزایش مزایای مزدی می‌شوند.

این فوق‌ العاده تحت عنوان «فوق‌العاده خاص برنامه هفتم» و در سقف ۲۵,۰۰۰ امتیاز (معادل بیش از ۱۴ میلیون تومان) در احکام کارگزینی قید خواهد شد.

برای پرداخت فوق‌العاده خاص نیازی به تایید مجلس و شورای نگهبان نیست ولی مراحل تامین اعتبار و ابلاغ به دستگاه‌های مربوطه بایستی طی شود.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: