چانگان پارس خودرو آماده عرضه شد | معرفی چانگان پارس خودرو با مشخصات فنی
چانگان UNI-K وارداتی که حدود دو سال پیش توسط شرکت سایپا رونمایی شدهبود، حالا قرار است توسط شرکت پارس خودرو وارد شود. این خودرو یک کراس اوور جمع و جور است که در بازار چین فروش موفقیت آمیزی را تجربه کردهاست. در ادامه گزارش به بررسی مشخصات فنی و ویژگیهای این خودرو میپردازیم.
چانگان UNI-K وارداتی تا الان دو مرتبه توسط سایپا رونمایی شده، اما واردات آن هرگز انجام نشدهاست. حالا اما قرار است توسط شرکت پارس خودرو و در تیراژ قابل توجهی وارد کشور شود. در واقع بخشی از قرارداد واردات و مونتاژ خودروهای چانگان، از شرکت سایپا به شرکت پارس خودرو منتقل شدهاست. چرا که چانگان CS35 پلاس نیز قرار است در همین شرکت مونتاژ و عرضه شود.
سرگرمی روز : چانگان UNI-K در چین با دو نوع قوای محرکه هایبریدی و بنزینی به فروش میرسد که بر اساس تحقیقات خبرنگار بیت ران، قرار است نسخه بنزینی وارد کشور شود.
مدلهای بنزینی UNI-K در چین به دو زیر گروه اصلی تقسیم میشوند. مدلهایی که نیروی موتور را به محور جلو منتقل میکنند و نسخههایی که این نیرو را به تمامی چهار چرخ این خودرو میرسانند.
همه مدلهای بنزینی چانگان UNI-K در چین با موتور دو لیتری (۱۹۹۸ سی سی) توربو به فروش میرسند. این موتور با کد JL486ZQ5 در این خودرو حضور دارد و میتواند در دور ۵۵۰۰ قدرتی برابر با ۲۳۳ اسب بخار متریک (۲۲۹.۸ اسب بخار – ۱۷۱ کیلووات) تولید کند.
گشتاور این قوای محرکه ۳۹۰ نیوتنمتر است که در میان دورهای ۱۹۰۰ تا ۳۳۰۰ بهترین استفاده را میتوان از آن کرد. این قدرت و گشتاور توسط گیربکس هشت سرعته اتوماتیک (AT) به چرخهای جلو یا تمامی چرخها منتقل میشود.
مدلهای دیفرانسیل جلو ۱۷۳ میلیمتر از سطح زمین فاصله دارند و این در حالی است که نسخههای اصطلاحا دو دیفرانسیل ۱۸۲ میلیمتر از زمین بالاتر هستند.
طول، عرض و ارتفاع مدلهای بنزینی برابر است با ۴۸۶۵، ۱۹۴۸ و ۱۶۹۰ میلیمتر که ارتفاع مدلهای فول و گرانتر با رینگهای ۲۱ اینچی به ۱۷۰۰ میلیمتر نیز میرسد.
فاصله بین دو محور چانگان UNI-K وارداتی ۲۸۹۰ میلیمتر است و ۷۰ لیتر فضا برای ذخیره سوخت در این کراس اوور پیشبینی شدهاست. UNI-K میتواند با زاویه ۱۹ درجه وارد و با زاویه ۲۷ درجه از شیبها خارج شود.
سرگرمی روز چانگان UNI-K در سه مدل دیفرانسیل جلو و سه مدل چهار چرخ متحرک در چین به فروش میرسد. نکته قابل توجه این است که تمامی مدلهای بنزینی این کراس اوور چانگان در نمایندگیهای این برند تخفیف خوردهاند.
ارزانترین مدل چانگان UNI-K وارداتی بنزینی در چین ۱۴۴ هزار یوان قیمت دارد که برابر است با حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان. این مدل ارزان قیمت دیفرانسیل جلو است و با رینگهای ۱۹ اینچی به فروش میرسد.
گرانترین مدل این خودرو در چین هم ۱۸۵ هزار یوان یعنی حدود دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت دارد که از مدل پایه هیبریدی، گرانتر است. اما گزینه محتمل برای بازار ایران گرانترین مدل تک دیفرانسیل این خودرو است که ۱۷۰ هزار یوان (یک میلیارد و ۹۲۰ میلیون تومان قیمت دارد. اگر این نسخه از سوی سایپا انتخاب شدهباشد، باید منتظر قیمت بالای دو میلیارد تومان (در کارخانه) باشیم.
هنوز امکانات نهایی این خودرو برای بازار ایران مشخص نیست، اما فقط یک مدل از این کراس اوور چانگان با رینگهای ۱۹ اینچی به دست مشتریان چینی میرسند. مابقی مدلها با رینگهای ۲۰ اینچی تولید و فروختهمیشوند که این سایز در گرانترین مدل به ۲۱ اینچ هم میرسد.
در بحث ایمنی تمامی مدلها به ترمزهای ABS و EBD، سامانههای کنترل کشش و پایداری، ترمز کمکی BA، هشدار نبستن کمربند ایمنی، سامانه کنترل فشار باد تایرها، ایربگهای راننده، سرنشین کناری، و پردهای مجهز هستند.
چانگان UNI-K وارداتی همچنین دارای سنسور پارک جلو و عقب، هشدار برخورد از کنار (در مدلهای فول)، هشدار بازکردن درها (در مدلهای فول)، دوربین ۳۶۰ درجه، کروز کنترل آداپتیو، انتخاب مودهای رانندگی، هشدار خستگی راننده (در مدلهای فول)، ترمز پارک برقی و سامانههای کنترل حرکت خودرو در سربالایی و سرازیری در بخش امکانات دستیار راننده است.
آپشنهایی چون هشدار نقاط کور، کنترل حرکت خودرو در بین خطوط، رادار خطی، هشدار برخورد از جلو و ترمز اضطراری هم فقط برای مدلهای فول تک دیفرانسیل و چهار چرخ متحرک در نظر گرفتهشدند.
سانروف پانورامیک، استارت بدون کلید و ورود بدون کلید در تمامی مدلهای ارزان و گران چانگان UNI-K استاندارد است. نحوه بازشدن درِ صندوق عقب هم در تمامی مدلها به غیر از مدل پایه تک دیفرانسیل به صورت برقی است.
سرگرمی روز در بخش داخلی چانگان UNI-K وارداتی هم فرمان چرمی، دنده الکترونیکی، نمایشگر LCD پشت فرمان (بستهبه مدلهای مختلف: ۳.۵ اینچی، ۹.۲ اینچی و ۱۰.۲۵ اینچی) و دوربین ثبت وقایع در همه مدلها استاندارد است.
شارژر وایرلس (در مدلهای فول)، صندلیهای چرمی اسپرت، تنظیم برقی صندلی راننده و سرنشین کناری، گرمکن و سردکن صندلیهای جلو (در مدلهای فول)، نمایشگر ۱۲.۳ اینچی داشبورد، تابلوخوان علائم رانندگی، هشدار خستگی راننده و Face ID (فقط در مدلهای فول دیفرانسیل جلو و چهار چرخ متحرک)، سیستم صوتی SONY با ۱۴ اسپیکر (۷ اسپیکر در مدلهای ارزانتر)، چراغهای جلو LED به همراه Daylight، نورپردازی داخلی با امکان انتخاب ۶۴ رنگ، آیینههای جانبی برقی گرمکن دار، ایرکاندیشن دو نقطهای بهمراه خروجیهای تهویه برای ردیف دوم با فیلتر PM2.5 و یونیزه، سنسور باران و برفپاکن عقب (در مدلهای فول) هم از دیگر امکانات این کراس اوور به شمار میروند.
چانگان UNI-K وارداتی با توجه به کلاس و توان، رقیب خودروهایی مانند تیگو هشت پرو و اکستریم است. این خودرو قرار است به صورت وارداتی (CBU) عرضه شود. واردات و عرضه این خودرو برای سال ۲۰۲۵ تعداد دو هزار، سال ۲۰۲۶ تعداد هشت هزار و در سال ۲۰۲۷ تا ۲۰۳۰ تعداد ۱۰ هزار دستگاه در هر سال اعلام شده است. این موضوع نشان دهندهی برنامهریزی گسترده پارس خودرو برای واردات این خودرو است.
شرکت پارس خودرو قرار است جدا از واردات چانگان UNI-K، نسبت به مونتاژ چانگان CS35 پلاس نیز اقدام نماید. برنامه مونتاژ این خودرو نیز تعداد ۱۰ هزار دستگاه در سال ۲۰۲۵، ۱۵ هزار دستگاه در سال ۲۰۲۶ و در سالهای ۲۰۲۷ تا ۲۰۳۰ تعداد ۲۰ هزار دستگاه در هر سال اعلام شده است.
اگر این برنامه ریزی درست پیش برود شرکت پارس خودرو سهم قابل توجهی از بازار کراس اوورها را در اختیار خود خواهد گرفت و با مدیران خودرو و کرمان موتور وارد رقابت سختی میشود.
محصولات چانگان تا پیش از این توسط شرکت سایپا وارد یا مونتاژ میشدند. اما حالا تنها چانگان CS55 پلاس که قرار است با نام سایپا ۴۴۱P در همین شرکت مونتاژ شود، سهم سایپا از چانگان است و دیگر محصولات چانگان توسط پارس خودرو عرضه خواهند شد.