آغاز ثبت نام رایگان دریافت خدمات سلامت برای کسانیکه بیمه ندارند + جزییات
ثبت نام برخط بیمه سلامت برای روستاییان و عشایر تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی آغاز شد.
احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام این مطلب در حاشیه آیین گرامیداشت بیستمین سالگرد تاسیس صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر گفت: اعضای جدید این صندوق در تمامی روستاها و مناطق عشایری کشور اگر فاقد دفترچه سلامت هستند، با ثبت نام در این سامانه بهصورت رایگان خدمات سلامت دریافت می کنند .
وی گفت: مهمترین خدمتی که صندوق ارائه میدهد، بیمه بازنشستگی است و بیشترین یارانههای دولتی در این حوزه برای حمایت از اقشار کمدرآمد تخصیص یافته است، به طوری که یک سوم حق بیمه را فرد میپردازد و دو سوم دیگر را دولت به صورت یارانه پرداخت میکند.
میدری با اشاره به اینکه این صندوق به دلیل نداشتن بنگاهداری و شرکتهای بزرگ یا فعالیت عمده در بازار اوراق بهادار در حال حاضر سودآورترین صندوق به شمار میرود، گفت: در حال حاضر حدود ۲/۵ میلیون نفر عضو این صندوق هستند، اما چون پرداخت سهم بیمه بر عهده خود روستاییان است، در سالهایی که درآمد کشاورزان کاهش پیدا میکند، برخی از اعضا صندوق را ترک میکنند. این نوسانها برای صندوق و افراد هر دو آسیبزاست و باید به دنبال راهکارهایی باشیم تا از درآمدهای پایدار روستاها برای پوشش بیمهای بهره بگیریم.
وی اضافه کرد: در برخی بیمهها مثل بیمه کارگران ساختمانی، بخشی از عوارض ساختوساز صرف بیمه میشود که در این زمینه راهکار مشابهی را میتوان در بیمه روستاییان اجرا کرد تا با بخشی از درآمدهای حاصل از فروش محصولات کشاورزی یا فعالیتهای روستا، بیمه افراد استمرار یافته و افراد در سالهای سخت محروم از خدمات بازنشستگی نشوند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در مورد پرداخت کالابرگ برای مددجویان خاطر نشان کرد: در موضوع کالابرگ، منابعی که برای دو مرحله در نظر گرفته شده بود، حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان باقی مانده است. این موضوع در دولت مطرح و مقرر شد منابع برای سه دهک اول کفایت کند. رئیس جمهوری هم دستور داد منابع بیشتری بررسی شود تا پوشش، گستردهتر و پرداختها مستمرتر انجام شود.
وی درباره برنامههای دولت برای مرزنشینان و مناطق محروم هم توضیح داد: با حضور مدیران ۱۲۰ شهر مرزی، دولت در تلاش است پیشنهادات و راهکارهای محلی را شناسایی و به کار گیرد. مثلاً در شمال شرق کشور، برخی مسیرهای تردد که به دلیل کرونا مسدود شده بود، پیشنهاد بازگشایی داده شد. ما این پیشنهادها را جمعآوری و به دولت ارائه میدهیم تا موانع برداشته شود .
سرگرمی روز میدری به تخصیص تسهیلات بانکی ویژه مرزنشینان اشاره و تصریح کرد: تاکنون تسهیلات به شکل استانی پرداخت میشد، اما حالا بنا داریم سهم بیشتری از اعتبارات را بر اساس جمعیت به مناطق مرزی اختصاص دهیم. هدف ما این است که عدالت جغرافیایی و حمایت از کسانی که در مناطق مرزی زندگی میکنند، افزایش پیدا کند.
وی درباره پرداخت حق مرزنشینی که در سالهای گذشته برای ساکنان مرزی در نظر گرفته میشد و سپس قطع شد، گفت: دولت در حال بررسی احیای این حمایت است تا بخشی از خسارتهای مردم مناطق مرزی جبران شود و البته به دست وزارت کشور پیگیری می شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین دراین مراسم گفت: صندوق بیمه روستاییان نباید در آینده به سمت پرداخت یارانه سالمندی صرف حرکت کند، بلکه مشارکت افراد در پرداخت حق بیمه باید مبنا باشد. همچنین پرداخت یارانه صرف نقض عدالت است و آن را نباید پایه سیاستگذاری قرار داد.
وی با اشاره به اینکه با اینکه عملکرد صندوقهای کشور شفاف نیست، اما صندوق بیمه کشاورزان و روستاییان از بسیاری تخلفات به دور بوده و الگوی مناسبی ارائه داده است، افزود: مدیریت دارایی صندوقها باید با رویکرد حرفهای و جهانی انجام شود تا حقوق بازنشستگان و بیمهشدگان تأمین گردد. همچنین نباید اشتباهات کوتاهمدت، آینده صندوق را به خطر اندازد؛ زیرا چنانچه محاسبات بیمهای درست نباشد، در آینده دولتها مجبور به چاپ پول خواهند شد و بحران جدیدی رقم خواهد خورد.
میدری اضافه کرد: صندوق بیمه کشاورزان بر اساس مشارکت داوطلبانه شکل گرفته که در دنیا الگویی کمنظیر است، چون معمولاً بیمههای پایه جهان بر اساس مشارکت اجباری یا کسر از حقوق است.
وی افزود: صندوق باید علاوه بر برخورداری از یارانه دولتی و اعتبارات پایدار، با مشارکت کارشناسان و مدیران خود همواره از محاسبات حرفهای و سیاستگذاری دقیق بهره ببرد.
سرگرمی روز نوشت : معاون رئیسجمهوری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم هم در این مراسم بر ضرورت افزایش ضریب امنیت و پایداری این صندوق با نگاه به تجارب جهانی و توسعه زیرساختی تاکید کرد و خواستار جلب اعتماد و پوشش هرچه گستردهتر زنان و روستاییان شد.
عبدالکریم حسینزاده اظهار داشت: در منطقه خاورمیانه، هیچ کشوری به اندازه جمهوری اسلامی ایران در حوزه روستا سرمایهگذاری نکرده، اما نگاه ما بیش از آنکه معطوف به رشد انسانی و اقتصاد پایدار باشد، بر رشد کمی متمرکز بوده است.
وی با تاکید بر اینکه بیمه میتواند ضریب امنیت روستاها را ارتقا دهد، اعلام کرد: از جمعیت ۲۰ میلیون نفری جامعه روستایی فقط حدود ۱۰تا ۱۵درصد زیر پوشش بیمه اجتماعی قرار دارند .
معاون رئیسجمهوری در امور توسعه روستایی افزود: لازم است با الگوبرداری از کشورهای موفقی چون چین و هند، توسعه زیرساختی بیمه را تحقق بخشیم و به جای اختراع مجدد چرخ، از تجربیات جهانی استفاده کنیم. هرچه پوشش و امنیت بیمهای افزایش یابد، اعتماد و اطمینان مردم بیشتر جلب خواهد شد .
وی با تاکید بر اینکه باید دنبال اجرای رسالت اصلی صندوق که تامین امنیت و آرامش معیشتی روستاییان و عشایر است، باشیم،خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورهای جهان افراد از بدو تولد تحت پوشش بیمه قرار میگیرند، اما در ایران هنوز پوشش بیمهای روستایی و عشایری با چالش مواجه است.
حسینزاده با بیان اینکه متاسفانه در ساختار فعلی، مردان به عنوان سرپرست خانوار و مشمول بیمه دیده میشوند و سهم زنان مغفول میماند؛از این رو این روند باید تغییر کند و زنان روستایی هم به رسمیت شناخته شوند ،افزود: با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آماده آغاز فصل جدید همکاری هستیم تا بتوانیم با کار تیمی منسجم، خدمات مطلوبتر و فراگیرتری به جامعه هدف ارائه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اعتماد و اعتقاد روستاییان و عشایر کلید اصلی گسترش بیمه اجتماعی و امنیت پایدار است و دولت بر استمرار توسعه خدمات بیمهای و شناسایی نیازهای مناطق محروم تاکید داشته و این مسیر نیازمند عزم ملی و همکاری همهجانبه است.
در این مراسم همچنین مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر گفت: تا امروز ۳میلیون و ۳۰۰هزار نفر عضو صندوق هستند و ارزش پورتفوی بورسی صندوق در ۸ماه گذشته ۴۶درصد رشد داشته است.
حامد قادرمزی گفت: افراد روستایی با حضور در روستا و بهرهمندی از یارانه ۷۰درصدی حق بیمه اجتماعی، امکان عضویت در این صندوق را دارند. همچنین جامعه عشایری ثبت شده یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است و تاکنون ۷۱هزار و ۶۵۰نفر از عشایر ایران عضو صندوق شدهاند.
به گفته وی، در حال حاضر صندوق با یک هزار و ۶۰۰کارگزار در سراسر کشور و تمامی مراکز استانها، شهرستانها و اغلب بخشها به جمعیت ۲۰میلیون و ۷۳۵هزار نفری روستایی در ۶۲هزار و ۲۸۴آبادی خدمات ارایه میدهد .
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان گفت: در بخش سرمایهگذاری هم مجموع سرمایه صندوق (بورسی و غیربورسی) در هشت ماه اخیر ۵۷هزار میلیارد تومان افزایش یافته و تعداد سهام بورسی صندوق از ۱۲۳سهم به ۸۰سهم کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: بازدهی سرمایهگذاری در بازه ۷مهر تا اول اردیبهشت ۳۷درصد و رشد ارزش پورتفوی بورسی صندوق ۴۶درصد بوده است و حداقل تا ۳۰سال آینده، صندوق از نظر پایداری مشکلی نخواهد داشت.
قادرمرزی اضافه کرد: هماکنون به راحتی افراد میتوانند در سراسر ایران از طریق سایت صندوق ثبتنام و از خدمات بهرهمند شوند. یارانه بیمهای سال ۱۴۰۳معادل حداقل دستمزد تعیین شده است و دولت بیشترین یارانه بیمهای را به جامعه هدف این صندوق اختصاص داده است.
وی با اشاره به توزیع ناهمگون یارانهها اظهار داشت: در برخی استانها همچون سیستان و بلوچستان تعداد بیمهشدگان کم است و در مقابل یک استان به تنهایی ۱۶۰۰ میلیارد تومان یارانه بیمهای را دریافت میکند.