اطلاعیه مهم و جدید بنزینی کشور | مقررات جدید برای دریافت بنزین
براساس مقررات ایمنی جایگاههای سوخت، فروش و عرضه فرآوردههای نفتی در گالن ممنوع است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه ارومیه، با اشاره به دستورالعملهای ایمنی جایگاههای سوخت گفت: به منظور صیانت از حقوق شهروندی و جلوگیری از هرگونه خطرات احتمالی، بخشنامه ممنوعیت عرضه سوخت به صورت مظروف به تمامی جایگاههای سوخت ابلاغ شده است.
همشهری آنلاین نوشت : احمد مجرد با تأکید بر جدیت موضوع فوق و رعایت نکات ایمنی در عرضه فرآوردههای نفتی افزود: به شکر خدا با وجود زیرساختهای مطمئن در سطح منطقه، ذخیرهسازی مطلوب و پایداری عرضه سوخت، هیچگونه اختلالی در این باره وجود ندارد.
وی اضافه کرد: یکی از مهمترین محورهای این بخشنامه، ممنوعیت عرضه بنزین به صورت مظروف مانند گالن و بطری است. این تصمیم به دلیل خطر بالای اشتعالپذیری بنزین گرفته شده و بر اساس اعلام شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، هرگونه تحویل سوخت در ظروف، جان مردم را به خطر میاندازد. بر همین اساس، با جایگاههایی که این مقررات را نادیده بگیرند، برخورد قانونی خواهد شد.
این مقام مسئول با اشاره به موقعیت جغرافیایی و استراتژیکی استان آذربایجان غربی و اهمیت صنعت کشاورزی در سطح منطقه، با هدف تسهیل دریافت سوخت به کشاورزان بیان کرد: کشاورزان و روستائیان میتوانند با استفاده از خدمات الکترونیکی شرکت، عدم مراجعه حضوری و صرفهجویی در وقت با مراجعه به سامانه NEWTEJARATASAN.NIOPDC.IR نسبت به ثبت نام جهت دریافت سهمیه سوخت اقدام کنند.
نماینده سنندج در مجلس گفت: با اعطای سهمیه انرژی به هر کد ملی، هر یک از مردم، به میزان مشخصی انرژی یارانهای در اختیار دارد که میتواند آن را استفاده و یا صرفهجویی کند.
تعرفهگذاری پلکانی دو پلهای به عنوان یک روش تعیین بهای انرژی مصرفی مشترکان مطرح است. در این روش، مشترکان با توجه به میزان مصرف انرژی خود هزینه متفاوتی پرداخت میکنند. به این معنا که پرمصرفها هزینه بیشتری نسبت به مشترکانی که مصرف کمتری دارند، پرداخت میکنند.
به زعم کارشناسان، تعرفهگذاری پلکانی دوپلهای به عدالت نزدیکتر است. زیرا در روش غیرپلکانی تعرفهگذاری، هر چقدر مشترکان تمکن مالی بیشتری داشته باشند و بیشتر مصرف کنند، یارانه بیشتری دریافت میکنند.
اما در روش تعرفهگذاری پلکانی دوپلهای و اختصاص سهمیه انرژی به نفر، هر شهروند مقدار معینی انرژی یارانهای دارد و مصارف بالاتر از آن مشمول اضافه پرداخت میشوند.
موضوع مهم این است که در روش غیرپلکانی تعرفهگذاری، در واقع به پرمصرفها پاداش میدهیم و مصارف بالاتر را ترویج میکنیم. در حالی که هدف حاکمیت در حوزه انرژی این است که مدیریت مصرف به وجود بیاید و مشترکان نسبت به مصرف انرژی حساسیت داشته باشند.
از آنجائیکه در کشور ما یارانه انرژی بالایی پرداخت میشود، مشترکان نسبت به هدررفت انرژی و مدیریت مصرف حساسیت ندارند. تعرفهگذاری پلکانی دوپلهای میتواند این مشکل را حل کند. در کنار استفاده از این روش باید رسانهها نیز به کمک بیایند و در خصوص مدیریت مصرف فرهنگسازی کنند.
نظرات سالار مرادی، نماینده سنندج در مجلس را در خصوص مزیتهای روش تعرفهگذاری پلکانی دوپلهای جویا شدیم که در ادامه میخوانید.
سالار مرادی، نماینده سنندج، دیواندره و کامیاران در ارتباط با اجرای طرح نظام پلکانی دوپلهای پرمصرف و مشترک درون الگو تصریح کرد: این که از نظام پلکانی برای تعیین هزینه بهای گاز و برق مصرفی مشترکان استفاده کنیم، بهترین گزینه است. در نهایت باید به جایی برسیم که پرمصرفها هزینه واقعی و صادراتی انرژی را پرداخت کنند و خوشمصرفها نیز از بخشودگی، یارانه و مشوق بهره ببرند.
مرادی گفت: با اعطای سهمیه انرژی به هر کد ملی، هر یک از مردم، به میزان مشخصی انرژی یارانهای در اختیار دارد که میتواند آن را استفاده و یا صرفهجویی کند. از محل صرفهجویی، افراد میتوانند سود مالی به دست بیاورند. زیرا میتوانند سهمیه انرژی خود را به دیگران بفروشند و تخصیص یارانه انرژی به کد ملی موجب بهینهسازی مصرف و بهبود ضریب جینی خواهد شد.
وی ادامه داد: مصرف بی رویه انرژی به افزایش تعطیلی صنایع و قطعی برق و گاز منجر میشود که نتایج مخربی به لحاظ کاهش ارزآوری برای کشور، کم شدن تولید و افزایش بیکاری برایمان دارد.
مرادی گفت: هیچ توجیهی برای پرمصرفی در کشور وجود ندارد. از هر روشی که میتوانیم باید جلوی آن را بگیریم. نظام پلکانی دوپلهای پرمصرف و مشترک درون الگو میتواند اثرگذاری خوبی در مدیریت مصرف داشته باشد.
وی ادامه داد: اعطای یارانه انرژی با قیمتگذاری سرکوب شده در شرایط فعلی تماماً به نفع پرمصرفها و به ضرر خوشمصرفهاست. زیرا در این روش، هر چقدر مشترکان بیشتر از انرژی استفاده کنند از یارانه بیشتری بهره میبرند. با توجه به این واقعیات، نیاز است با اعمال سیاستهای دقیق در حوزه انرژی جلوی پرمصرفی را بگیریم و صرفهجویی را گسترش دهیم.