آغاز هفتهای پرپول برای بازنشستگان | خبر رسمی از پرداخت ۳ مرحلهای برای بازنشستگان از شنبه
هفتهای پرپول برای بازنشستگان در راه است.
در روزهای پایانی تیرماه، دهکهای میانی جامعه از جمله بازنشستگان نهادهای مختلف در انتظار دریافت چند واریزی مهم از سوی دولت هستند؛ واریزیهایی که از دوشنبه آغاز میشوند و تا پایان هفته ادامه خواهند داشت.
بر اساس اعلام سازمان هدفمندی یارانهها، یارانه نقدی تیرماه ویژه دهکهای چهارم تا نهم، در روز سهشنبه ۳۱ تیرماه به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.
مبلغ این یارانه، همانند ماههای گذشته، برای دهکهای پایینتر ۴۰۰ هزار تومان و برای دهکهای بالاتر ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر خواهد بود. این یارانه به صورت نقدی و مستقیم به حساب مشمولان واریز میشود.
در کنار یارانه نقدی، طرح کالابرگ الکترونیکی نیز بار دیگر وارد مرحله اجرا شده است. رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در حاشیه جلسه هیئت دولت از آغاز پرداخت کالابرگ برای دهکهای سوم تا هفتم خبر داد. او اعلام کرد که منابع مورد نیاز برای این طرح تأمین شده و پرداختها از هفته آینده آغاز خواهد شد.
اگرچه زمان دقیق واریز کالابرگ هنوز مشخص نشده، اما طبق اعلام مسئولان، این طرح از هفته آینده اجرایی میشود. بر اساس مراحل قبلی، این اعتبار برای خرید اقلام اساسی در فروشگاههای منتخب در نظر گرفته میشود و صرفاً برای خانوارهای مشمول قابل استفاده خواهد بود.
زمان پرداخت حقوق تیرماه بازنشستگان
پرداخت حقوق تیرماه بازنشستگان نیز طبق جدول اعلامشده از سوی سازمانهای مربوط، در روزهای دوشنبه و سهشنبه انجام میشود:
• بازنشستگان تأمین اجتماعی حقوق خود را در بازه زمانی ۲۹ تا ۳۱ تیرماه دریافت میکنند.
• حقوق بازنشستگان کشوری روز دوشنبه ۳۰ تیر به حساب آنها واریز خواهد شد.
• بازنشستگان لشکری نیز طبق برنامه، در سهشنبه ۳۱ تیر حقوق تیرماه را دریافت خواهند کرد.
مصطفی سالاری در گردهمایی روز تأمین اجتماعی در خانه کارگر با اشاره به رسالت این سازمان اظهارداشت: در سازمان تأمین اجتماعی، ما امانتدار و صندوقدار جامعه ذینفعان هستیم؛ منابع را از یک نسل دریافت و به نسل بعدی منتقل میکنیم. این چرخه بیننسلی، مبتنی بر حقالناس، تاکنون ادامه یافته است.
سالاری در ادامه گفت: در سازمانی با گستردگی تأمین اجتماعی، بروز برخی نارساییها طبیعی است. چنین وضعیتی در اغلب صندوقهای بیمهای باسابقه در جهان نیز دیده میشود؛ از جمله اینکه با گذشت زمان نسبت بیمهپردازان به بازنشستگان تغییر کرده و نرخ پشتیبانی کاهش یافته است.
وی با اشاره به وضعیت مالی سازمان افزود: در سال جاری، هزینهکرد ماهانه سازمان حدود ۱۲۵ هزار میلیارد تومان است که ۹۰ هزار میلیارد تومان از آن به پرداخت حقوق و مستمری بازنشستگان و مستمریبگیران اختصاص دارد و ۲۵ هزار میلیارد تومان دیگر صرف هزینههای درمانی ۴۸ میلیون بیمهشده و افراد تحت تکفل آنان میشود.
مدیرعامل تأمین اجتماعی خاطرنشان کرد: در ماه گذشته، به دلیل شرایط خاص کشور، با کاهش قابل توجهی در درآمدهای پیشبینیشده مواجه شدیم به نحوی که بسیاری افراد تصور میکردند تأمین اجتماعی نتواند حقوق بازنشستگان را پرداخت کند اما با حمایت میدری و همراهی مدیران بانک رفاه، در راستای تأمین منابع مورد نیاز برای پرداخت حقوق بازنشستگان و ارائه دیگر خدمات سازمان تأمین اجتماعی در دوره جنگ ۱۲ روزه، مدیران و همه کارکنان سازمان تأمین اجتماعی در ستاد و شعب، شبانه روزی پای کار ایستادند.
سالاری بیان داشت: در حالت عادی، ماهانه حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد از محل حق بیمه وصول میشود، اما حتی در این شرایط نیز با کسری ماهانه ۲۵ هزار میلیارد تومانی مواجه هستیم که با استفاده از سود سهام شرکتهای تابعه سازمان و دریافت بخشی از مطالبات از دولت تا حدی جبران میشود، اما دولت نیز توانایی و امکان پرداخت کامل و یکباره مبالغ را ندارد.
وی با اشاره به شرایط ناشی از جنگ و اقتصاد کشور گفت: ضمن درک کامل مشکلات بخش تولید، موظف به اجرای کامل تعهدات خود به بیمهشدگان و بازنشستگان هستیم. یکی از این تعهدات، پرداخت معوقات بازنشستگان است که تلاش بسیاری برای تحقق آن انجام شده، اما به دلیل محدودیت منابع تاکنون میسر نشده است؛ با این حال، در نخستین فرصت در ماههای آینده، نسبت به پرداخت آن اقدام خواهیم کرد.
سالاری با بیان اینکه در هر دو مقطع افتخار حضور در سازمان تأمین اجتماعی، معتقد بودم در رأس همه تکالیف و وظایفی که نسبت به ذینفعان مختلف در سازمان داریم، پرداخت حقوق کافی، مناسب و بهموقع و ارائه خدمات درمانی باکیفیت، دو وظیفه اصلی ما در تأمین اجتماعی است.
سالاری افزود: در دوره گذشته حضور در سازمان تأمین اجتماعی، حقوق مستمری بازنشستگان را در ۱۳ ماه به میزان ۲.۵ برابر افزایش دادیم و حدود ۱۲۳ همت از مطالبات سازمان را از دولت دریافت کردیم. برخی افراد نگرانیهایی درباره تأمین منابع مالی این افزایش داشتند، لیکن لازم به ذکر است که در آن زمان، بالغ بر ۱۲۳ هزار میلیارد تومان از دولت بابت اوراق و اموال دریافت شد و افزایشهای مذکور به گونهای برنامهریزی شد که منابع مالی لازم برای پوشش هزینههای افزایش حقوق حداقل به مدت پنج سال تأمین شود.
وی همچنین اظهار داشت: پرداختی فروردینماه امسال به بازنشستگان، نسبت به مهرماه سال گذشته و پیش از اجرای مرحله دوم متناسبسازی، بیش از ۱.۵ برابر افزایش یافته است. این افزایش شامل دو مرحله متناسبسازی و افزایش سنواتی بوده است. اگرچه این میزان با توجه به شرایط اقتصادی، هنوز کافی نیست، اما حداکثر توان سازمان بر اساس منابع موجود به کار گرفته شده است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: در حوزه درمان تلاش داریم هزینهها را برای بیمهشدگان کاهش دهیم. در مناطقی که بیمارستان تأمین اجتماعی وجود ندارد، فرانشیز بیمهشدگان در بیمارستانهای دولتی صفر شده و همچنین درمان بیمهشدگان بالای ۶۵ سال در مراکز دولتی بهصورت رایگان ارائه میشود و برنامهریزی شده که با اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده، هزینههای غیرضروری کاهش یافته و کیفیت خدمات افزایش یابد.
سالاری در پایان با اشاره به چشمانداز مالی سال جاری گفت: در صورت تحقق شرایط عادی، پیشبینی میشود ۱,۳۰۰ هزار میلیارد تومان از محل حق بیمه درآمد کسب شود، در حالی که هزینهها به حدود ۱,۵۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید. در قالب ۲۰ طرح تحولی سازمان، اقدامات لازم برای افزایش درآمد و کنترل هزینهها در حال اجراست و پیشبینی میکنیم بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید از این مسیرها تأمین شود.
وی خاطرنشان کرد: با وجود تمام سختیها و مشکلات، که بخشی از آن ناشی از شرایط کلی کشور است، امیدواریم با مشارکت و همراهی شرکای اجتماعی، تحولی مؤثر ایجاد کنیم و امانتدار شایستهای برای ذینفعان باشیم.