خبر فوری و جدید وزیر کار از حذف یارانه نقدی | تغییر دهک بندی یارانه بگیران کلیک خورد
حذف یارانه یا تغییر دهکبندی قبل از اعمال به افراد اطلاع داده میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: به دنبال ایجاد شیوه جدیدی برای افرادی که قرار است از لیست یارانهبگیران حذف شوند یا دهکبندی آنان تغییر کند، هستیم؛ به این صورت که ابتدا وضعیتشان را به اطلاع آنان میرسانیم تا اگر به نحو دیگری فکر میکنند یا نکتهای دارند، بتوانند اعتراضات خود را ثبت کنند.
ادامه اعطای مستمر و به موقع کالابرگ الکترونیک و برطرف شدن برخی مشکلات آن، همچون اشکالات در پایگاه دادهها و دهکبندی، از جمله اقدامات حمایتی است که رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور جلسه روز گذشته (یکشنبه ۵ مردادماه) مجلس، اشاره کرد که میتواند در کوتاهمدت شدت آسیبهای اقتصادی خصوصاً به دهکهای پایینتر را کاهش دهد.
احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتوگو با خانه ملت در این خصوص گفت: در بحث دهکبندی هر ۶ ماه یک بار در وزارتخانه اطلاعات را بهروزرسانی میکنیم و براساس این اطلاعات دهکبندی صورت میگیرد. در بحث اجرا و اعطای کالابرگ الکترونیک هم در حال حاضر سومین مرحله ان در دولت چهاردهم به انجام رسیده است، اما استمرار آن بسته به بودجهای است که به ما داده میشود، یعنی تا جایی که دولت بودجه داشته باشد طرح کالابرگ الکترونیک را اجرا میکنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه و در پاسخ به چرایی نارضایتی و انتقاد برخی افراد به دهکبندیها علیرغم تلاش وزارتخانه برای انجام دقیق دهکبندیها، هم عنوان کرد: در این پروسه چون صدک و دهک افراد اعلام میشود، بعضاً شرایط یک فرد نمیپذیرد که در چه جایگاهی قرار گرفته است؛ به عبارت دیگر تصورش این است که وضعیت واقعی او بدتر از آن چیزی است که در پایگاه رفاه ایرانیان گفته شده است.
میدری تصریح کرد: البته ما به دنبال ایجاد شیوه جدیدی برای افرادی که قرار است از لیست یارانهبگیران حذف شوند یا دهکبندی آنان تغییر کند، هستیم؛ به این صورت که ابتدا وضعیتشان را به اطلاع آنان میرسانیم تا اگر به نحو دیگری فکر میکنند یا نکتهای دارند، بتوانند اعتراضات خود را ثبت کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان با اشاره به تأکید این وزارتخانه در بهروزرسانی اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان گفت: واقعیت امر این است که اطلاعات این پایگاه از دستگاههای مختلف جمعآوری و بارگذاری میشود؛ در این میان اطلاعات برخی دستگاهها هم تمیزتر و دقیقتر است و هم به صورت برخط در اختیار پایگاه قرار داده میشود؛ اما برخی دستگاهها این اطلاعات را با وقفه چند ماهه در اختیار پایگاه قرار میدهند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تقویت یارانه سه دهک پایین یارانه بگیر از محل حذف سه دهک بالا، گفت: به غیر از تقویت معیشت سه دهک پایین از محل حذف سه دهک بالای یارانه بگیر، دولت براساس مصوبه سران قوا و همچنین مجوزی که از مقام معظم رهبری اخذ کرد، در سه نوبت اقدام به توزیع کالابرگ در جهت حمایت از این سه دهک کرده است.
میدری با اشاره به موضوع بازگشت منابع حاصل از مالیات بر ارزش افزوده برای حمایت از یارانه بگیران، بیان کرد: در این بخش جلساتی با مسئولین سازمان امور مالیاتی و بانک مرکزی برگزار کردیم. با این حال سامانه ما امکان تشخیص اطلاعات مبنی بر خرید سه دهک پایین جامعه از کالاهای مشمول مالیات بر ارزش افزوده را ندارد. یعنی خرید افراد مشخص بوده، اما همه کالاها هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده نمیشود.
وزیرکار خاطرنشان کرد: به عنوان مثال استفاده از لبنیات، مالیات بر ارزش افزوده ندارد که منابع آن برگشت داده شود؛ بنابراین سازمان امور مالیاتی تاکید دارد که منابع لازم در این بخش غیر قابل اجراست و تنها منبع همان منابع حذف سه دهک یارانه بگیر است.
استعلام دهکبندی خانوار
وزارت رفاه برای تسهیل دسترسی شهروندان به اطلاعات اقتصادی خانوار، چهار روش اصلی را معرفی کرده است:
۱. سامانه حمایت: معتبرترین روش استعلام دهک، مراجعه به سامانه حمایت معیشتی به نشانی hemayat.mcls.gov.ir) است. کاربران با ورود از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند و ثبت اطلاعات سرپرست خانوار، میتوانند دهک خود را مشاهده و در صورت نیاز، اعتراض ثبت کنند.
۲. کد دستوری USSD: سرپرستان خانوار با شمارهگیری کد #کدملی۴۳۸۵۷۴* از طریق تلفن همراه، میتوانند وضعیت دریافت یارانه را بررسی کنند. نتیجه بهصورت پیامک ارسال میشود.
۳.تلفن گویای وزارت رفاه: شهروندان با تماس با شمارههای ۰۲۱-۶۳۶۹ یا ۰۲۱-۶۳۶۹۰۹۲۰ و ارائه کد ملی، میتوانند اطلاعات مربوط به دهک خود را دریافت کنند.
۴. مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰: افرادی که به اینترنت یا تلفن همراه دسترسی ندارند، میتوانند با در دست داشتن کارت ملی به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه و دهک اقتصادی خود را استعلام کنند.