طرز تهیه مافین انار ؛ ترفند نرم و پفکی موندن
«مافین انار» یکی از انواع مافین خوشمزه، از کاپ کیکهای خوش آب و رنگ پاییزی و زمستانی و از انواع دسر مناسب برای شب یلدا هستش.
شما میتونید این کاپ کیک انار رو به صورت وانیلی یا شکلاتی درست کنید. این کاپ کیک انار لذیذ گزینه مناسبی برای صبحانه یا عصرانه بچهها و باقی اعضای خانواده هم به حساب میاد.
برای تهیه مافین انار وانیلی، اول فر رو با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم بشه. قالب مافین رو چرب یا با کپسول آماده کنید. توی یه کاسه، ۲ لیوان آرد، ۲ قاشق چایخوری بیکینگ پودر و یک چهارم قاشق چایخوری نمک رو ۲ تا ۳ بار الک کنید و در کاسه دیگهای ۲ عدد تخم مرغ رو با همزن دستی یا چنگال هم بزنید تا صاف و یکدست بشن. سپس سه چهارم لیوان شکر و کمی وانیل اضافه کنید و ۲ تا ۳ دقیقه هم بزنید.
بعد ۱ لیوان شیر ولرم و یک سوم لیوان روغن یا کره ذوب شده رو اضافه کرده و مواد رو مخلوط کنید. در ادامه، مواد خشک رو کمکم به مایه مرطوب اضافه کنید و با لیسک فقط تا حد یکدست شدن هم بزنید تا یه خمیر نرم و غلیظ ایجاد بشه. دونههای انار خشک یا تازه رو آروم داخل خمیر بریزید و فولد کنید؛ سپس، خمیر رو با قاشق داخل قالبها بریزید تا سه چهارم قالب پر بشه و روی هر مافین چند دونه انار برای تزئین بذارید.
قالبها رو در طبقه وسط فر قرار بدید و حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزید تا مافینها پفکی و طلایی بشن؛ بعد از پخت، مافینها رو حدود ۱۰ دقیقه داخل قالب به حال خودشون بذارید تا خنک بشن؛ سپس، مافینها رو روی توری فلزی قرار بدید تا کاملا سرد بشن و بخارشون خارج بشه. برای تزئین مافین انار میتونید از پودر قند، خامه فرمگرفته یا دونههای انار استفاده کنید. برای نگهداری، مافینها رو داخل ظرف دربسته تا ۲ روز در دمای اتاق، تا ۵ روز در یخچال یا حدود ۱ ماه در فریزر نگه دارید.
مواد لازم برای تهیه مافین انار وانیلی (برای حدود ۱۲ عدد مافین)
آرد سفید ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر ۳/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
تخم مرغ ۲ عدد
شیر ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
روغن مایع یا کره (ذوب شده) ۱/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
دانه انار ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
وانیل ۱ قاشق چایخوری
پودر قند، خامه فرم گرفته یا گاناش سفید برای تزیین مافین انار
مدت زمان لازم برای آمادهسازی مواد اولیه: حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت مافین انار وانیلی در فر: حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه
طرز تهیه مافین انار به عنوان یه دسر خوشمزه پائیزی و زمستونی و یکی از انواع شیرینی مخصوص شب یلدا هم به صورت وانیلی و هم شکلاتی به راحتی در منزل قابل انجامه.
مرحله اول: فر و قالب رو آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه مافین انار وانیلی، ابتدا فر رو روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) روشن کنید تا گرم بشه. به این ترتیب، وقتی خمیر مافین وارد فر میشه به خوبی و یکنواخت پف میکنه. سپس، قالب مافین رو کمی چرب کنید یا داخلش کپسول مافین بذارید تا مافینها به قالب نچسبن و بعد از پخت به راحتی از قالب جدا بشن.
مرحله دوم: مواد خشک رو ترکیب کنید
حالا باید ۲ لیوان آرد سفید، ۲ قاشق چایخوری بیکینگ پودر و یک چهارم قاشق چایخوری نمک رو توی یه کاسه بزرگ بریزید و مخلوط کنید. بعدش این مخلوط آردی رو ۲ تا ۳ بار الک کنید. این کار باعث میشه مافینهاتون سبک و پفکی بشن و آرد گلوله نشه.
مرحله سوم: مایه تخم مرغی رو درست کنید
در این مرحله از طرز تهیه مافین انار یلدایی، ۲ عدد تخم مرغ رو توی یه کاسه دیگه بشکنید. تخم مرغها رو با همزن دستی یا چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج بشن. وقتی رنگش کمی روشنتر و بافتش یکدست شد، وقتشه سه چهارم لیوان شکر رو بهش اضافه کنید. حالا حدود ۲ تا ۳ دقیقه هم بزنید تا شکر کاملا حل بشه و یه ترکیب کرممانند و لطیف بهدست بیاد.
این مرحله خیلی مهمه چون باعث میشه بافت مافین بعد از پخت سبک و پفدار بشه. اگه دوست دارید مافین انار خوشمزهتون عطر دلانگیزتری داشته باشه، میتونید کمی وانیل هم همینجا به تخم مرغ و شکر اضافه کنید. به این ترتیب، بوی تخم مرغ گرفته میشه و مافین عطر خوشایندی پیدا میکنه.
مرحله چهارم: شیر و روغن رو اضافه کنید
حالا باید مایه تخم مرغی رو کامل کنید. بنابراین، ۱ لیوان شیر ولرم و یک سوم لیوان روغن مایع یا کره ذوب شده (ولرم) رو به مایه تخم مرغی اضافه کنید. این مواد رو دوباره حدود ۲ تا ۳ دقیقه هم بزنید تا همهچی یکدست بشه. این مرحله باعث میشه خمیرتون بعدا لطیفتر بشه و مافینها خشک نشن.
مرحله پنجم: مواد خشک و مرطوب رو ترکیب کنید
الان دیگه وقتشه مواد خشک و مرطوب رو با هم قاطی کنید. پس مایه تخم مرغی رو خیلی آروم و در چند مرحله به مخلوط آردی اضافه کنید. هر بار که بخشی از مایه تخم مرغی رو میریزید، مواد رو با لیسک یا قاشق چوبی به آرومی هم بزنید. اصلا لازم نیست زیاد هم بزنید؛ فقط تا وقتی که آرد دیده نشه و یه خمیر صاف و یکدست ایجاد بشه کافیه.
یادتون باشه اگه این مایه رو زیادی هم بزنید، بافت مافینهاتون سفت میشه و اون لطافت خوشایندش رو از دست میده. در نهایت، باید یه خمیر غلیظ، نرم و یه کم کشدار داشته باشید. اگه حس کردید خمیر خیلی سفت شده، یه قاشق شیر بهش اضافه کنید تا قوامش درست بشه.
مرحله ششم: دونههای انار رو اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه مافین وانیلی و انار، وقتشه دونههای انار رو به آرومی داخل ظرف حاوی خمیر بریزید. بعدش خمیر رو با قاشق چوبی یا لیسک با حرکت دورانی و ملایم فولد کنید. یادتون باشه فقط هدف اینه که دونههای انار به طور یکنواخت توی خمیر پخش بشن.
مراقب باشید دونهها له نشن؛ وگرنه رنگشون توی خمیر پخش میشه و شکل ظاهری خمیر رو خراب میکنه. در نهایت، باید خمیری داشته باشید که دونههای انار توی بافتش دیده میشن، بدون اینکه رنگ خمیر صورتی یا آبکی شده باشه. اگه دلتون بخواد مافینهاتون یه تهرنگ ملایم اناری پیدا کنن، میتونید فقط یه قاشق غذاخوری آب انار تازه به خمیر اضافه کنید؛ اگه مقدار بیشتری آب انار داخل خمیر بریزید، خمیر مافین سنگین میشه و پف نمیکنه.
مرحله هفتم: خمیر مافین انار رو داخل قالب بریزید
حالا که خمیرتون آمادهست، با یه قاشق یا ملاقه کوچیک، خمیر رو به آرومی داخل قالبهای مافین بریزید؛ طوری که حدود سه چهارم قالبها پر از خمیر بشه. این مقدار بهترین اندازهست؛ چون مافینها موقع پخت حسابی پف میکنن و اگه قالب تا لبه پر باشه، ازش سرریز میشن و ظاهرش به هم میریزه. وقتی همه قالبها پر شدن، برای خوشگلتر شدن کار، میتونید روی هر مافین چند تا دونه انار تازه قرار بدید تا بعد از پخت، سطحشون براق و قرمز بشه و جلوه قشنگی پیدا کنه.
مرحله هشتم: مافین انار رو بپزید
بعد از ریختن خمیر، قالبها رو در طبقه میانی فر گرم بذارید و حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه صبر کنید تا مافینها کاملا پخته بشن. فقط حتما یادتون باشه درب فر رو تا اواخر پخت باز نکنید؛ وگرنه مافینها پفشون رو از دست میدن.
وقتی زمان پخت تموم شد، یه خلال دندون تمیز بردارید و وسط یکی از مافینها فرو کنید. اگه خلال دندون تمیز بیرون اومد و خمیر بهش نچسبید، یعنی مافینهاتون کاملا پخته و آماده شدن. اما اگه مقداری خمیر چسبناک به خلال دندون چسبید، اجازه بدید مافینها چند دقیقه دیگه توی فر بمونن؛ فقط حواستون باشه زیادی نپزن، چون خشک میشن.
مرحله نهم: مافین انار رو خنک کنید
بعد از اینکه مافینهاتون پخته و طلایی شدن، قالب رو با احتیاط از فر بیرون بیارید. اجازه بدید مافینها حدود ۱۰ دقیقه همونطور داخل قالب بمونن تا کمی خنک بشن و خودشون رو بگیرن؛ وگرنه ممکنه مافینها دچار شوک جرارتی بشن و پفشون بخوابه. بعد از گذشت این مدت، مافینها رو با ملایمت از قالب جدا کنید و روی توری فلزی بذارید تا کاملا خنک بشن و بخارشون خارج بشه.
مرحله آخر: مافین انار رو تزئین و سرو کنید
وقتی مافین انار کاملا خنک شد، دیگه وقتشه تزئینش کنید. برای تزئین مافین انار میتونید از پودر قند، دونههای انار تازه، خامه فرمگرفته یا گاناش سفید استفاده کنید. برای نگهداری مافین انار، میتونید مافینها رو داخل ظرف دربسته بذارید. در این صورت، مافین انار تا ۲ روز در دمای اتاق تازه و نرم میمونه. اگه بخواید مدت بیشتری نگهداری کنید، میتونید مافینها رو تا ۵ روز داخل یخچال یا حدود ۱ ماه در فریزر قرار بدید.
روش تهیه مافین انار شکلاتی
طرز تهیه مافین انار شکلاتی درست شبیه همون چیزیه که در دستور اصلی براتون گفتیم؛ با این تفاوت که این بار، علاوه بر مواد اولیه بالا به ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو هم نیاز دارید. به جز این، همه مراحل رو باید طبق رسپی اصلی دنبال کنید.
نکات مهم در طرز تهیه مافین انار
فر رو قبل از شروع کار روشن کنید تا کاملا گرم بشه؛ این باعث میشه مافینها خوب پف کنن.
قالب مافین رو یا با کپسول آماده کنید یا کمی کره و روغن بمالید تا بعد از پخت، مافین بهش نچسبه.
آرد، بیکینگ پودر و نمک رو حتما ۲ تا ۳ بار الک کنید تا بافت مافین سبک و پفکی بشه و گلوله نداشته باشه.
تخم مرغها رو خوب هم بزنید تا یکنواخت بشن و بعد شکر و وانیل رو اضافه کنید تا ترکیب کرمی و لطیف داشته باشید.
شیر و روغن باید همدما با محیط باشن؛ اینطوری، مواد راحتتر با هم ترکیب میشن و خمیر بعدا خشک نمیشه.
مواد خشک و مرطوب رو بیش از حد هم نزنید؛ وگرنه مافینها سفت میشن.
دونههای انار رو آروم اضافه کنید و خمیر رو فولد کنید تا دونههای انار له نشن.
فقط سه چهارم قالبها رو با خمیر پر کنید تا جای کافی برای پف کردن مافینها داشته باشه.
در طول پخت درب فر رو باز نکنید تا پف مافینها حفظ بشه.
برای اطمینان از پخت، وسط یکی از مافینها خلال دندون فرو کنید؛ اگه تمیز بیرون اومد، معلوم میشه مافین آمادهست.
بعد از پخت، مافینها رو ۱۰ دقیقه داخل قالب بذارید تا کمی خودشون رو بگیرن؛ بعد روی توری فلزی بذارید تا کامل خنک بشن.
برای تازه موندن مافینها، اونها رو داخل ظرف دربسته نگه دارید؛ در دمای اتاق تا ۲ روز، در یخچال تا ۵ روز و در فریزر حدود ۱ ماه ماندگاری دارن.
فوت و فنهای خوشمزه شدن مافین انار
فر رو حتما از قبل گرم کنید؛ فقط سه چهارم قالبها رو با خمیر پر کنید و در طول پخت درب فر رو باز نکنید.
به جای شیر گاو از چه چیز دیگهای میتونیم برای درست کردن مافین کیکی استفاده کنیم؟
میتونید از شیر بادام، سویا یا جو دوسر استفاده کنید؛ فقط دمای مایع باید نزدیک دمای اتاق باشه.
مواد خشک و مرطوب رو فقط تا وقتی یکدست شدن هم بزنید و زیاد هم نزنید؛ به این ترتیب، بافت مافین لطیف و سبک میشه.
داخل ظرف دربسته تا ۲ روز در دمای اتاق، تا ۵ روز داخل یخچال و حدود یک ماه در فریزر تازه میمونن.