فوبیای تماس تلفنی ترس نداره! | وقتی با شما تماس می‌گیرند پانیک می‌شوید؟ + درمان راحت با چند تمرین ساده

آیا تا به حال برای جلوگیری از دریافت تماس تلفنی اقدامی کرده‌اید؟ برای برخی افراد یک تماس ممکن است بسیار اضطراب‌آور باشد. اگر این احساس و هراس از تماس تلفنی برایتان آشنا است احتمالاً از وضعیتی به نام فوبیای تماس تلفنی رنج ببرید.

کدخبر : 9227
سایت سرگرمی روز :

اگر تلفن هراسی دارید، باید بدانید که تنها نیستید! بسیاری از مردم از برقراری یا دریافت تماس‌های تلفنی بیزارند، اما اگر علائم اضطراب جدی را تجربه کنید، فوبیای تماس تلفنی می‌تواند هم در زندگی شخصی و هم در زندگی حرفه‌ای شما را تحت تاثیر قرار دهد. درتعریف، فوبیای تماس تلفنی (telephone phobia) ترس از برقراری تماس تلفنی است. این نوع از فوبیا معمولاً با ترس از انتقاد، قضاوت یا طرد شدن همراه است و می‌تواند زیر چتر اضطراب اجتماعی قرار گیرد. صحبت کردن با تلفن همچنین می‌تواند دلهره آور باشد زیرا هیچ راهی برای مشاهده نشانه‌های اجتماعی مانند حالات چهره و زبان بدن وجود ندارد. در این مقاله شما با فوبیا تلفن همراه یا تلفن ثابت و روش‌های درمان آن آشنا خواهید شد.

نشانه‌های فوبیای تماس تلفنی

اگر پیش از جواب‌دادن به تلفن به‌شدت دچار ترس و اضطراب می‌شوید، این اولین و مهم‌ترین نشانه وجود این فوبیا در شماست. دیگر نشانه‌های این عارضه عبارت‌اند از:

  • پرهیز از زنگ‌زدن به دیگران؛
  • دیر جواب‌دادن تماس؛
  • وسواس‌داشتن درباره اینکه دیگران چه چیزی درباره شما پس از پایان تماس تلفنی می‌گویند؛
  • نگرانی بابت ناراحت‌کردن دیگران پشت تلفن؛
  • نگرانی بابت حرف‌هایی که می‌زنید.

فوبیای تماس تلفنی

راهکارهایی برای غلبه بر فوبیای تماس تلفنی

۱. با افرادی که راحتید، تماس‌های کوتاه بگیرید

تماس‌های کوتاه و عادی تلفنی با دوستان و افراد مورداعتماد می‌تواند ترس شما از تماس تلفنی را بریزد.

۲. لبخند بزنید

لبخندزدن و راحت ایستادن یا نشستن بهتر از آن است که چهره خود را در هم بکشید و عضلات‌تان را منقبض کنید. هنگام حرف‌زدن با تلفن لبخند بزنید. همین کار باعث کاهش هورمون‌های استرس می‌شود. هنگامی که می‌خواهید تماس بگیرید، نیازی نیست چهره‌ای جدی و بدنی خشک داشته باشید.

۳. به خود پاداش دهید

برای کسانی که با فوبیای تماس تلفنی درگیرند، پشت‌سرگذاشتن یک تماس تلفنی موفقیت‌آمیز مانند پیروزی است. آن را قدر بدانید و به خود جایزه بدهید.

۴. نشخوار فکری نکنید

افراد مضطرب و دچار فوبیا مرتب به ترس‌های خود فکر می‌کنند. اگر کسی پشت خط چیزی گفت که شما انتظارش را نداشتید، لازم نیست فکر کنید دنیا به آخر رسیده است و او دیگر هرگز از شما راضی نخواهد بود. از آنجایی که پشت خط چهره و زبان بدن آنها پیدا نیست، خودتان را درگیر اینکه دیگران چگونه فکر می‌کنند یا پشت خط چه می‌کنند نکنید.

برای تلفنی حرف‌زدن نیازی نیست ساعت‌ها برنامه‌ریزی کنید. از نشخوار فکری اجتناب کنید. کمی فکرکردن قبل از تماس خوب است، اما نیازی نیست که مدام درگیر تک‌تک جملاتی باشید که می‌خواهید بگویید.

۵. به خودتان یادآوری کنید که نیازی نیست همه تماس‌ها را پاسخ دهید

گاهی اوقات فرد دچار فوبیای تماس تلفنی فکر می‌کند باید به تمام تماس‌های خود پاسخ دهد. این اشتباه است. به خودتان اجازه بدهید که برخی تماس‌ها به پیام‌گیر صوتی منتقل شوند. اگر الان به هر دلیل نمی‌توانید پاسخ تماس را بدهید، آن را به زمانی دیگر موکول کنید.

۶. از دیگری بپرسید که زمان مناسب زنگ زده‌اید یا نه

همیشه پیش از شروع گفت‌وگو از فرد بپرسید که آیا زمان مناسبی زنگ زده‌اید یا نه. این کار هم او را از قطع ناخواسته تماس نجات می‌دهد و هم جلوی احساسات ناخوشایند بعدی شما را می‌گیرد.

فوبیای تماس تلفنی می‌تواند در زوایای مختلف به فرد آسیب برساند چه در زندگی شخصی و روابط بین فردی چه در محل کار. درمان فوبیای تماس تلفنی مانند سایر انواع فوبیا ممکن است و می‌تواند به طور کامل برطرف شود. ما در بنیاد روانشناسی ماروم در مسیر درمان انواع فوبیا در خدمت شما هستیم.

 

منابع:

  1. چطور
  2. بنیاد روانشناسی ماروم
آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: