خبر خوش مدیر عامل برای حداقل بگیران و کارگران تامین اجتماعی | بیمه شدگان تامین اجتماعی بخوانند

مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی، در نشست با رئیس و اعضای هیأت‌مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران، به مشکلات بیمه کارگران ساختمانی پرداخت. او اعلام کرد که این سازمان در حال تدوین سازوکاری برای شناسایی دقیق کارگران این حوزه است.

کدخبر : 31070
سایت سرگرمی روز :

سالاری توضیح داد که ماهیت شغل کارگران ساختمانی متغیر و موقت است و همین ویژگی، روند شناسایی این افراد برای بیمه را دشوار کرده است. یکی از چالش‌های اصلی، نبود سازوکار مشخص در شعب تأمین‌اجتماعی برای احراز هویت این قشر است.

او افزود: «بر اساس تجربه، دریافت گواهینامه فنی‌وحرفه‌ای نمی‌تواند معیار مناسبی برای شناسایی واقعی کارگران ساختمانی باشد. بنابراین باید راه‌حل جدیدی برای این موضوع پیدا کنیم.»

به گفته مدیرعامل تأمین‌اجتماعی، از ابتدای امسال، این سازمان اقداماتی را آغاز کرده که در روزهای آینده نهایی خواهد شد. یکی از محورهای اصلی این طرح، شناسایی کارگران ساختمانی در سطح شهرستان‌هاست.

سالاری تأکید کرد: «چالش اساسی، تعیین افراد واجد شرایط و مصادیق دقیق شاغلان ساختمانی است. برای همین لازم است ترکیبی از نهادهای مرتبط برای شناسایی این افراد تشکیل شود.»

او نقش نهادهای صنفی، به‌ویژه کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران را در این مسیر بسیار مؤثر دانست و گفت که تأمین‌اجتماعی آماده همکاری حداکثری با این نهادهاست.

سالاری افزود: «تلاش ما این است که بیمه به دست کارگران واقعی برسد. از سوی دیگر، باید اطمینان حاصل کنیم که منابع مالی برای تأمین حق بیمه از مجاری قانونی تأمین شود.»

ضرورت اصلاح بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور

یکی دیگر از محورهای مهم مطرح‌شده در این نشست، موضوع بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور بود. مدیرعامل تأمین‌اجتماعی تأکید کرد که وضعیت فعلی به ضرر کارفرما، کارگر و خود سازمان است.

او گفت: «در حال حاضر، بازنشستگی در این حوزه‌ها، بدون اعمال محدودیت سنی و سابقه بیمه واقعی، فشار سنگینی به منابع صندوق وارد کرده است. در نتیجه، اصلاح آیین‌نامه این مشاغل در دستور کار مشترک با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد.»

پیشنهاد اصلاحات برای جلوگیری از آسیب به منابع بیمه‌ای

به گفته سالاری، دو پیشنهاد کلیدی برای اصلاح قوانین مطرح شده است:

اعمال محدودیت سنی برای بازنشستگی مشاغل سخت

در نظر گرفتن سابقه بیمه‌ای یک و نیم برابر برای احراز شرایط بازنشستگی

او هشدار داد که اگر این اصلاحات صورت نگیرد، منابع صندوق بیمه‌ای کشور به شدت آسیب می‌بیند.

آمار نگران‌کننده از بازنشستگان با سنوات ارفاقی

سال گذشته، بیش از نیمی از بازنشستگان تأمین‌اجتماعی با استفاده از سنوات ارفاقی بازنشسته شدند. بیشتر آن‌ها با استناد به سخت و زیان‌آور بودن شغل خود این مزایا را دریافت کردند.

این آمار، به گفته سالاری، نشان‌دهنده ضرورت بازنگری جدی در شیوه بازنشستگی و نحوه احراز مشاغل سخت است تا از فشار مضاعف بر صندوق‌های بیمه‌ای جلوگیری شود.

نتیجه‌گیری:

بیمه کارگران ساختمانی یکی از پیچیده‌ترین بخش‌های خدمات تأمین‌اجتماعی در ایران است. ماهیت غیرثابت و پروژه‌محور این مشاغل باعث شده شناسایی دقیق افراد و تخصیص عادلانه منابع با چالش جدی مواجه شود.

از سوی دیگر، اگر روند بازنشستگی بر اساس مقررات فعلی بدون اصلاح ادامه پیدا کند، منابع مالی صندوق تأمین‌اجتماعی در آینده‌ای نزدیک با بحران مواجه خواهد شد.

همکاری سازمان تأمین‌اجتماعی با نهادهای صنفی و اصلاح آیین‌نامه‌های موجود، می‌تواند گامی مؤثر در جهت عدالت بیمه‌ای و حفظ منابع مالی باشد. اما برای اثربخشی این اقدامات، شفافیت، نظارت و اجرای دقیق مقررات ضروری است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی بر ضرورت اجرای دقیق و واقع‌بینانه برنامه‌های اصلاحی و تحول دیجیتال تأکید کرد و از مدیران خواست برای تحقق اهداف، با شرکای اجتماعی تعامل و هم‌اندیشی موثر و از انجام تصمیمات غیرقابل اجرا پرهیز داشته باشند.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان تأمین اجتماعی، مصطفی سالاری در اختتامیه همایش مدیران کل تأمین اجتماعی استان‌ها و رؤسای شعب پیشران سازمان تأمین اجتماعی که ظهر پنج‌شنبه، هجدهم اردیبهشت در تبریز برگزار شد، با ترسیم چشم‌انداز منابع و مصارف سازمان در سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: بودجه مصوب امسال ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

وی گفت: وصول این میزان از منابع برای ارائه خدمات به جامعه تحت پوشش گسترده سازمان با حمایت دولت و مجلس از برنامه‌های اصلاحی سازمان میسر است اما باید به نحوی وصول شود که کارآمد و کارگشا برای ایفای تعهدات ماهانه سازمان باشد.

سالاری با تأکید بر ضرورت ساماندهی یارانه‌های بیمه‌ای برای کنترل مصارف، افزود: در موضوعاتی چون مشاغل سخت و زیان‌آور، بازرسی‌ها و اصلاح عناوین شغلی باید بازنگری انجام گیرد، اما در تدوین بخش‌نامه‌ها و آیین‌نامه‌ها نباید تصمیماتی بدون ضمانت اجرا اتخاذ کنیم.

وی از انجام اصلاحاتی جهت بهبود منابع مالی سازمان از جانب هیئت وزیران خبر داد و گفت: این موارد می‌تواند نقش مؤثری در تأمین منابع و کاهش هزینه‌ها داشته باشد.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به بخش‌نامه ارتقای پاسخگویی به مخاطبان خاطرنشان کرد: این اقدام برای افزایش پاسخگویی به مردم و  بهبود ارائه خدمات انجام شده است و آموزش‌ها نیز در مسیر تحول دیجیتال دنبال می‌شود.

وی هم‌چنین با تأکید بر افزایش بهره‌وری، ضابطه انتصابات، حفظ و نگهداشت نیروی انسانی و شایسته‌گزینی به عنوان اقدامات قابل توجه در سالجاری، به ضرورت تقویت ارتباط موثر با استان‌ها نیز اشاره کرد و افزود: تا زمانی که خدمات به‌صورت دیجیتال و در قالب سامانه‌های جدید به طور کاملا غیرحضوری ارائه نشوند، تحول دیجیتال محقق نخواهد شد.

سالاری در پایان، با اشاره به طرح‌های بیست‌گانه تحول‌آفرین و توسعه‌‎ای سازمان گفت: طراحی این طرح‌ها با نظرات کارشناسی گسترده انجام شده و اگر به‌طور کامل اجرایی شوند، آینده‌ای متفاوت در انتظار سازمان است.

وی با قدردانی از تلاش و زحمات کارکنان سازمان، افزود: اجرای این طرح‌ها و بهبود تعامل سازمان با ذینفعان، در نهایت موجب کاهش اصطکاک با جامعه و ارتقای محبوبیت و مقبولیت سازمان می‌شود.

گفتنی است، پیش از سخنرانی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی نیز به بیان مطالبی پیرامون جایگاه سازمان تامین اجتماعی بویژه در استان آذربایجان شرقی پرداخت و تعدادی از مدیران کل و روسای شعب موضوعات و مسائل واحدهای اجرایی خود را مطرح کردند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: