این گیاه نرم کننده پوست، ضد میگرن، ضد افسردگی، تسکین دهنده سرفه و تشنج

گل راعی به لحاظ خواص اعجاب آورش به پادشاه گیاهان دارویی معروف است . از فرآورده های این گیاه ،قطره ای به نام هایپیران تولید می شود که در بازار دارویی ایران موجود است ودارای خواص ضد افسردگی وضد میگرن می باشد.

کدخبر : 16173
سایت سرگرمی روز :

درطب سنتی از این گیاه به عنوان قابض ،نرم کننده پوست ،تسکین دهنده سرفه،بیماری های عصبی ،تشنج(هیستری)،بیماری های ریوی،ضعف اعصاب و افسردگی استفاده میشود. ولی امروزه بیشتر در تهیه داروهای ضدافسردگی و بی خوابی کاربرد دارد .

همچنین به صورت پماد نیز در ضدعفونی کردن زخم ها ،سوختگی وگرفتگی عضلات از آن استفاده می شود. علف راعی یا علف جای در مزارع چای شمال به عنوان علف هرز می روید علت نام گذاری آن هم احتمالا به این علت است. این گیاه به ویژه برای کاهش نوسانات خُلقی ناشی از یائسگی موثراست.

براساس گزارشات ،هوفاریقون باعث تون (کشش ) رحم درحیوانات شده است به طور کلی مصرف هوفاریقون برای زنان باردار توصیه نمی شود.

خواص درمانی گل راعی

گل راعی یکی از مفیدترین گیاهان دارویی است. خواص گل راعی برای سلامت بدن بسیار فراوان است که در ادامه به بررسی برخی از این خواص می‌پردازیم.

خواص گل راعی برای درمان سنگ کلیه

علف طلایی و یا گل راعی دارای خاصیت دیورتیک است و موجب افزایش ادرار می‌شود و با این افزایش ادرار از بروز سنگ کلیه پیشگیری کرده و هم‌چنین در صورت وجود سنگ کلیه آن را درمان می‌کند.

خواص گل راعی برای تسکین گلودرد

از دیگر خواص گل راعی داشتن خاصیت ضدمیکروبی و ضدالتهابی است و با داشتن این خاصیت می‌تواند در تسکین و درمان گلودرد موثر باشد.

خواص گل راعی به عنوان ضد التهاب

یکی دیگر از خواص گل راعی کمک به درمان التهاب، تورم و درد بدن است. عصاره گل راعی می‌تواند موجب کاهش تورم بافت آسیب دیده تا ۶۰ درصد شود. گل راعی حاوی آنتی اکسیدان‌ها و فلاونوئیدها است و به علت داشتن این‌ها گل راعی می‌تواند موجب کاهش درد کمر و آرتروز زانو می‌شود. از این گیاه دارویی با داشتن خاصیت ضدالتهابی می‌تواند برای درمان بیماری‌هایی از جمله روماتیسم، نقرس، اگزما و هموروئید یا بواسیر مورد استفاده قرار بگیرد.

خواص گل راعی برای سلامت دستگاه ادراری

گیاه گل راعی می‌تواند در درمان عفونت دستگاه ادراری موثر و مفید باشد. عصاره گل راعی می‌تواند موجب افزایش عملکرد مثانه و احساس نیاز مکرر به ادرار داشته و موجب کاهش اسپاسم‌های دردناک سیستم ادراری شود. این گیاه دارویی در ترکیب با برخی از گیاهان دارویی دیگر از جمله میوه ارس و دم اسب می‌تواند تاثیر بهتر و بیشتری بر سلامت دستگاه ادراری داشته باشد‌.

خواص گل راعی برای سرطان

وجود مقادیر بالای آنتی اکسیدان‌ها و فلاونوئیدها در گیاه گل راعی می‌تواند از ابتلا به سرطان پیشگیری کند. تزریق عصاره گل راعی می‌تواند موجب کاهش رشد تومور در سرطان پروستات شود.

خواص گل راعی برای پوست

گل راهی دارای خواص ضدالتهابی و ضد میکروبی است و موجب بهبود سریع‌تر زخم‌های پوستی می‌شود. علاوه بر این عصاره گل راعی می‌تواند موجب افزایش خاصیت کشسانی پوست شود و از طریق رفع چین و چروک پوست موجی جوان‌سازی پوست شود.

خواص گل راعی برای افسردگی

از دیگر خواص گل راعی این است که عصاره گل راعی می‌تواند موجب بهبود افسردگی و کاهش عصبانیت و خستگی ناشی از افسردگی می‌شود. گل راعی برای درمان افسردگی‌های خفیف و ملایم تجویز می‌شود.

طرز تهیه دمنوش گل راعی

دمنوش گل راعی یکی از بهترین دمنوش‌های گیاهی است. برای تهیه دمنوش گل راهی کافی است مقداری از گیاه گل راعی یا گیاه هزار چشم را همراه با آب‌جوش بر روی شعله گاز قرار دهید و اجازه دهید برای مدت زمان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد. پس اینکه دمنوش گل راعی یا گیاه هوفاریقون آماده شد می‌توانید این دمنوش را همراه با خرما و یا توت مصرف کنید. بسته به سلیقه و ذائقه خود می‌توانید کمی آبلیمو نیز به این دمنوش اضافه کنید و روزانه ۳ مرتبه از این دمنوش بنوشید.

خواص دمنوش گل راعی

این دمنوش گیاهی دارای خواص درمانی فراوانی است که از جمله این خواص می‌توان به مواردی مانند تسکین گلو درد، کاهش وزن سریع، درمان سدرد‌های میگرنی، درمان کم‌خونی، درمان ترش کردن معده و ورم معده، درمان زخم‌های دستگاه گوارش، درمان قولنج‌های کبدی و کلیوی، درمان مننژیت، درمان کزاز، ضد کرم معده و روده، تقویت سیستم ایمنی، سلامت قلب، ضد التهاب، مفید برای تیروئید، سلامت دستگاه ادراری، درمان سنگ کلیه، جلوگیری از بروز سرطان و ضد افسردگی می‌توان اشاره کرد.

مصرف دمنوش گل راعی یا گیاه هوفاریقون برای خانم‌های باردار و مادران شیرده ممنوع است. دمنوش گل راعی با برخی از دارو‌ها مانند داروهای ضد بارداری، ضد افسردگی و ضد میگرن ممکن است تداخل داشته باشد.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: