شگفتانه جدید دول برای کسانیکه هیچ بیمه ای ندارند | خدمات درمانی رایگان برای 3 دهک اول
مدیرعامل بنیاد سلامت علوی با بیان اینکه دهکهای اول و دوم در بیش از ۱۷ هزار نقطه از کشور ساکن هستند گفت: دسترسی این دهکها به خدمات پزشکی بسیار محدود است که مقرر شده در پویش «سلامت علوی» به این گروه خدمات درمانی رایگان ارائه شود.
محمد حسن صافی در پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی با بیان اینکه شهید رئیسی در موضوع محرومیتزدایی نقش و حضور پررنگی داشتند گفت: ایشان با شجاعت، مردمی بودن، کرامت انسانی و تأکید بر خدماترسانی به مناطق محروم و بدون خستگی در طول مسئولیتهای خود، گامهای بزرگی در خدمت به مردم برداشتند.
وی با بیان اینکه یکی از شعارهای اصلی شهید رئیسی مردمیسازی خدمات و توجه ویژه به مناطق محروم کشور بود افزود: در بنیاد علوی و بنیاد مستضعفان نیز به دنبال تقویت رویکردهای اجتماعیمحور هستیم و تمرکز را بر دهکهای یک و دو جامعه قرار دادهایم.
صافی با بیان اینکه در بیش از ۱۷ هزار نقطه از کشور، ساکنان این دو دهک زندگی میکنند و دسترسی آنها به خدمات بسیار محدود است ادامه داد: در تلاش هستیم که در این مناطق خدمات قابل توجهی در حوزه سلامت ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه همکاری با وزارت بهداشت برای ارائه ۱۲ نوع خدمت به این مناطق، با استفاده از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی، از جمله آموزش و پیگیری، درمان بیماریهای چشمی، دهان و دندان و خدمات غربالگری در نوزادان و کودکان، از جمله برنامههای ویژهای است که در دست اجرا داریم افزود: ارائه خدمات بهداشتی شبانهروز، سنجش بینایی و تجهیز خانههای بهداشت از دیگر بخشهای این طرح است.
صافی با اشاره به شخصیت برجسته شهید رئیسی عنوان کرد: این برنامهها تحت عنوان طرح شهید رئیسی شناخته خواهند شد و همواره با نام این شهید مزین خواهند بود.
وی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تمرکز بر حوزه سلامت شروع و همچنان ادامه دارد اظهار کرد: امیدواریم که سیره و سلوک مدیریتی شهید رئیسی در سطح مدیریت اجرایی کشور ادامه یابد و این رویکرد به گفتمان غالب در کشور تبدیل شود.
به گزارش ایسنا، مهدی هاتف مدیرعامل شرکت اسکان بنیاد علوی نیز در مراسم پویش سلامت علوی طرح شهید رییسی با اشاره به اقدامات انجام شده عمرانی و خدماتی در چارچوب طرح چله خدمت گفت: بیش از ۱۵۴ پروژه با اعتباری بالغ بر ۶۱۱ میلیارد تومان در ۱۲ استان کشور در حال اجراست که از این میزان ۲۸۹ میلیارد تومان توسط بنیاد مستضعفان تأمین شده است.
وی با بیان اینکه این پروژهها در حوزههای آموزش، ورزش، فرهنگ، مسکن محرومان، زیرساختهای عمومی، و همچنین تعمیر و تجهیز مساجد متمرکز شده است افزود: ۳۶ مدرسه افتتاح شده و ۱۶۴۸ واحد مسکن به بهرهبرداری رسیده است.
هاتف با بیان اینکه در حوزه زیرساختهای عمرانی، طرحهایی مانند بندهای آبخیزداری، مرمت قنات، اجرای ۵ طرح هادی و آسفالت معابر در ۷۰ روستای کشور انجام شده، به پروژههای بهداشتی اشاره و ادامه داد: درمانگاه ریحانه که بیش از ۲۰۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار میدهد به بهرهبرداری رسیده و اقدامات مشابهی در زمینه ساخت و تجهیز مساجد نیز در حال انجام است.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی برای مقاومسازی و جایگزینی مدارس سنگی در ۱۷ استان آغاز شده عنوان کرد: این عملیات شامل ۳۰۸ مدرسه و ۱۱۰۰ کلاس درس است.
هاتف با بیان اینکه در حوزه زیرساخت و عمران، سیاستها و برنامههای کلان از دوره آقای دهقان پایهریزی شده و در قالب بنیاد علوی، خدمت علوی و توانمندسازی اجتماعی پیگیری میشود اظهار کرد: این خدمات با هدف خدمترسانی مالی و عمرانی در بیش از ۳۰۰۰ نقطه کشور اجرا میشود.
وی با بیان اینکه در پروژههای عمرانی بر نقش مردم تأکید داریم و این مشارکت را محور کار قرار دادهایم در خصوص مدارس در مناطق بحرانی نیز گفت: مدارس سنگی در دستور کار بنیاد مستضعفان قرار دارد و اجرای طرحها در ۱۷ شهرستان آغاز شده است.
هاتف با بیان اینکه در حوزه ورزش نیز ایجاد زیرساختهای کوچکمقیاس مانند چمن مصنوعی در حال انجام است افزود: در حوزه مسکن، تأمین مسکن برای خانوادههای پرجمعیت در اولویت قرار دارد. همچنین در حوزه فرهنگی، تعمیر و تجهیز مساجد و احداث خانههای عالم در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به خدمات رفاهی انجام شده ادامه داد: ساخت سرویسهای بهداشتی برای مدارس و مناطق عشایری، احداث سازههای گرگر در مناطق صعبالعبور و تعمیر یا احداث پایگاههای هلیکوپتر در مناطق محروم از دیگر برنامهها ماست.
هاتف با بیان اینکه استانهای کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، خوزستان، ایلام، کرمانشاه و آذربایجان غربی در اولویت برنامههای عمرانی و ایمنسازی قرار دارند اظهار کرد: تلاش خواهیم کرد این مناطق را به مناطق ایمن و پایدار تبدیل کنیم.
علیرضا صحرایی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به تأسیس صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج، اظهار کرد: - ۱۳۰ گروه بیماری تحت پوشش این صندوق قرار گرفتهاند، در حالی که در گذشته تنها ۵ بیماری (هموفیلی، تالاسمی، اماس، دیالیز و پیوند کلیه) مشمول حمایت بودند.
سرگرمی روز : وی با بیان اینکه ۳۷ هزار و ۵۰۰ بیمار در استان نشاندار شدهاند که با مراجعه به مراکز طرف قرارداد، از خدمات سرپایی و بستری بهرهمند شوند، گفت: برای بیمارانی که موفق به استفاده از خدمات صندوق حمایت از بیماران صعب العلاح نشده اند، کمکهزینه خارج از ضوابط تا سقف ۷۰ میلیون تومان در سال گذشته در نظر گرفته شد که تلاش داریم این مبلغ را ۱۰۰ میلیون تومان افزایش دهیم.
معاون بیمه سلامت گلستان با اشاره به هفته ملی جمعیت (همزمان با سالروز ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت در ۳۰ اردیبهشت) اعلام کرد:- تمام مادران باردار فاقد بیمه، تحت پوشش بیمه همگانی سلامت قرار میگیرند.که این پوشش تا پایان دوران شیردهی برای مادر و تا پنج سالگی برای فرزند ادامه دارد.
وی از اضافه شدن هفت مورد خدمات تصویربرداری، ۵۶ قلم موارد آزمایشگاهی و ۲۹ مورد تجهیزات ناباروری به خدمات بیمه خبر داد و اضافه کرد:استان گلستان در زمینه خدمات به بیماران خاص جزو سه استان برتر کشور است.
صحرایی با اشاره به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تصریح کرد: ۹۰ درصد هزینههای درمان ناباروری در مراکز دولتی و ۷۰ درصد در مراکز خصوصی (حتی بدون قرارداد) تحت پوشش بیمه پایه قرار دارد. که زنان تا ۴۹ سال و مردان بدون شرط سنی میتوانند از این خدمات استفاده کنند.
سرگرمی روز وی از پوشش بیمه ای رایگان برای اقشار کم درآمد خبر داد و افزود: در سال گذشته ۵ میلیارد تومان برای درمان ناباروری در استان هزینه شده است علاوه بر آن ۸۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج پرداخت شد که ۵۲ میلیارد تومان آن برای کمکهای دارویی بود.
وی با تأکید بر سیاستهای عدالتمحور بیمه سلامت، اظهار کرد: بیش از ۸۰ درصد بیمهشدگان استان بهصورت رایگان از خدمات بیمه استفاده میکنند که شامل افراد در دهکهای ۱ تا ۵ شهری و بیش از ۸۰۰ هزار نفر از ساکنین روستاهای استان است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران از افزایش بیماریهای تحت پوشش صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج و رشد بودجهای این صندوق در سال جاری خبر داد.
دکتر محمدمهدی ناصحی در گفتوگو با ایسنا، درباره صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج اظهار کرد: ایجاد صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج، اقدامی مهم برای بیمارانی است که دچار مشکلات جدی، مبتلا به بیماریهای پرهزینه و بیماریهایی که هزینه طولانی مدت برای بیمار و خانوادههای آنان ایجاد میکنند. خوشبختانه، مجلس شورای اسلامی و دولت، اقدام ارزشمند ایجاد صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج را انجام دادهاند.
سرگرمی روز وی با بیان اینکه پیش از این ۱۰۷ گروه بیماری مشمول خدمات صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج میشدند، افزود: بیمه سلامت با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت، ارائه خدمات در صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج را آغاز کرد و بستههای خدمتی برای این صندوق در نظر گرفته شد. در عین حال نیز باید گفت که برای برخی بیماریها ممکن است بسته حمایتی در نظر گرفته نشده و وارد سامانهها نشده باشند اما تاکید میشود که این بیماریها به صورت خارج از ضوابط تحت پوشش قرار میگیرند. صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج، یک چتر حمایتی برای هزینههای کمرشکن حوزه سلامت است و تا حدی از مردم در برابر هزینهها حمایت میکند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران درباره افزایش تعداد گروههای بیماریهای تحت پوشش صندوق حمایت از بیماران خاص وصعبالعلاج اظهار کرد: در سال جاری، تعداد گروههای بیماریهای تحت پوشش صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج افزایش یافته و تعداد این گروهها از ۱۰۷ به ۱۳۰ مورد رسیده است. بنابراین بیمه سلامت با همکاری وزارت بهداشت نسبت به شناسایی بیماریهای دیگر و گنجاندن آنها در لیست بیماریهای صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج اقدام کرده است.
وی گفت: در مجموع اکنون بیش از ۲۵۰ بیماری خاص در قالب ۱۳۰ گروه بیماری از خدمات صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج بهرهمند میشوند. به طور مثال، برای «سرطانها» و «بیماریهای متابولیک» یا «پیوند عضو» یک عنوان درنظر گرفتهایم یعنی هرکدام از این بیماریها دارای یک عنوان اختصاصی هستند.
ناصحی درباره اعتبار صندوق حمایت از بیماران خاص وصعبالعلاج گفت: در زمان آغاز به کار صندوق حمایت از بیماریهای خاص و صعبالعلاج، اعتبار ۵ هزار میلیارد تومانی (همت) برای آن در نظر گرفته شده بود و به تدریج این اعتبار افزایش یافت. بودجه این صندوق در سال جاری به ۱۲ هزار و ۴۰۰ میلیار تومان رسیده است. امیدوارم که با اصلاح فرایندها و اطلاعرسانی به مردم بتوانیم ارائه خدمات را گسترش دهیم و منابعی که در اختیار داریم، بیشتر به مردم کمک کند.