واریز سود۷۱۶/۰۰۰ تومانی سهام عدالت
پرداخت سود سهام عدالت ۱۴۰۲ بهدلیل تأخیر برخی شرکتها، به زمان دیگری موکول شد.
سهام عدالت بهعنوان یکی از بزرگترین پروژههای اقتصادی دولت با هدف حمایت از اقشار کمدرآمد به بیش از ۴۹ میلیون ایرانی واگذار شده است. هر ساله، سود عملکرد شرکتهای حاضر در پرتفوی سهام عدالت به مشمولان پرداخت میشود. اما امسال به دلیل تأخیر در واریز سود از سوی برخی شرکتهای بزرگ نظیر پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه و مخابرات ایران، پرداخت سود با تأخیر روبهرو شده است.
اقتصادآنلاین نوشت : در ماههای گذشته نیز، مسئولان مربوطه چندین بار تاریخهای مختلفی را برای واریز سود سهام عدالت اعلام کردند، اما تاکنون هیچیک از آن وعدهها محقق نشده است. حالا مسئولان فولاد مبارکه و سازمان بورس وعده تازهای دادهاند.
مهدی توانگر ریزی، مدیر امور سهامداران شرکت فولاد مبارکه اعلام کرد که رایزنیها با وزارت اقتصاد و سازمان بورس ادامه دارد و تلاش بر این است که سود سهام عدالت مربوط به سال مالی ۱۴۰۲ تا پایان شهریورماه ۱۴۰۳ به حساب مشمولان واریز شود.
وی تأکید کرد که تأخیر در پرداخت سود، به دلیل کمکاری برخی شرکتهای بزرگ بوده است. شرکت سپردهگذاری مرکزی نیز با تأیید این موضوع اعلام کرد که پرداخت مرحله دوم سود منوط به تکمیل واریزها از سوی چند شرکت اصلی است.
از سوی دیگر، ولیالله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد که اخذ مجوز از شورای عالی بورس برای توزیع سود سهام عدالت، فرآیندی زمانبر است و همین موضوع موجب تأخیرهای مکرر شده است. با این حال، تاکید شد که پس از دریافت سود عملکرد از شرکتها، واریز به حساب مشمولان بلافاصله انجام خواهد شد.
مبلغ سود سهام عدالت چقدر خواهد بود؟
مبلغ سود مرحله سوم سهام عدالت، بر اساس ارزش اولیه سهام تخصیصیافته به هر فرد، متفاوت است. طبق اعلام رسمی، ارقام
پرداختی به شرح زیر خواهد بود:
• سهام عدالت با ارزش ۴۹۲ هزار تومان: حدود ۳۵۲ هزار تومان
• سهام عدالت با ارزش ۵۳۲ هزار تومان: حدود ۳۸۰ هزار تومان
• سهام عدالت با ارزش یک میلیون تومان: حدود ۷۱۶ هزار تومان
به این ترتیب، دارندگان سهام عدالت بسته به نوع سبد خود، مبالغ متفاوتی دریافت خواهند کرد.
تا پایان تیر ماه ۱۴۰۴ مجامع ۱۵ شرکت سرمایهگذاری استانی سهام عدالت برگزار کردند، ۱۰ استان مجامع خود را برگزار نکردند و ۳ استان طبق مصوبه شورای بورس عمل نکردند.
۷ آذر ماه ۱۴۰۲ بود که شورایعالی بورس در مصوبهای مقرر کرد تا ابتدای شهریور ۱۴۰۳ تمامی مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت برگزار شود عدم برگزاری بسیاری از مجامع سبب شد تا شورای عالی بورس مهلت برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت را تا پایان اسفندماه ۱۴۰۳ تمدید کند، اما این تمدید هم فایدهای نداشت و بار دیگر زمان برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت تا پایان تیرماه ۱۴۰۴ تمدید شد تا شاید سرانجام مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت به ایستگاه پایانی برسد.
گفتنی است، از زمانی که شورای عالی بورس مجوز برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت را صادر کرد، تا ۳۱ تیر ماه که سوت پایان برگزاری این مجامع به صدا درآمد، ۱۵ شرکت سرمایهگذاری استانی سهام عدالت مجامع خود را برگزار کردهاند.
این درحالی است که ۳ استان هر چند، جلسات خود را برای برگزاری مجامع برگزار کردند، اما به دلیل رعایت نکردن مصوبات شورای عالی بورس، نمره قبولی را کسب نکردهاند؛ همچنین در طی این فرآیند، ۱۰ استان نیز مجامع صاحبان سهام خود را برگزار نکردهاند.
مجامع سهام عدالت و چالش تعیین تکلیف نمادهای استانی سهام عدالت که پیش از این اول خردادماه حجت الله صیدی رئیس سازمان بورس در خصوص آن گفته بود: مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی باید تا انتهای تیرماه برگزار شود تا صورتهای مالی آنها شفاف باشد، اما اگر مجامع برگزار نشد نمادها را به بازار توافقی میبریم.
در همین راستا هم مهدی حاجیوند دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور سهام عدالت در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: باید تاکید کرد تعیین تکلیف در مورد تمدید یا عدم تمدید زمان برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت مستقیما زیر نظر شورای عالی بورس است و تصمیمگیری در این خصوص که آیا بناست زمان برگزاری مجامع مجدد تمدید شود یا تصمیم دیگری اتخاذ شود در اختیار شورای عالی بورس است.
حالا باید منتظر ماند و دید پس از سالها بلاتکلیفی سرانجام چه تصمیمی برای نمادهای استانی سهام عدالت اتخاذ میشود؟