این چای عجیب دعوای بین زن و شوهر و عصبانیت را ریشه می کند

چای کوهی مفرح ، نشاط انگیز و شادی آور بوده و مصرف این گیاه خستگی ذهنی را برطرف می سازد وبه علت انرژی زایی و نشاط انگیزی می تواند برای رفع خستگی و بی حوصلگی در افراد افسرده مورد استفاده قرار گیرد.

کدخبر : 4842
سایت سرگرمی روز :

چای کوهی مفرح ، نشاط انگیز و شادی آور بوده و مصرف این گیاه خستگی ذهنی را برطرف می سازد وبه علت انرژی زایی و نشاط انگیزی می تواند برای رفع خستگی و بی حوصلگی در افراد افسرده مورد استفاده قرار گیرد.

ماده موثره این گیاه هایپریسین میباشد که فراورده های آن هم بر اساس همین ماده استاندارد سازی می‌شوند و اثر ضد افسردگی گیاه نیز مربوط به این ماده میباشد.

از خواص دارویی این گیاه، مدر (ادار آور ) بودن آن است و همین خاصیت برای شستشوی مجرای ادراری (کلیه و مثانه) می باشد.

این گیاه برای سیستم دستگاه عصبی خاصیت آرام بخش دارد.

چای کوهی یک نوشیدنی آرام بخش برای رفع خستگی و ضد افسردگی است.

چای کوهی که به آن توکلیجه نیز می گویند، از تیره ی گیاهان معطر و آرامش بخش اعصاب است. گل این گیاه که به صورت سنبله ای از گل های ریز صورتی مایل به سرخ رنگ است، درمیان کاسبرگ هایی با رنگ سبز روشن نقره ای و پشمالو قرار دارد. از این رو در زبان آذری به آن توکلیجه یا پشمالو گفته می شود.

چای کوهی یک تونیک (تقویت کننده ی) قوی برای اعصاب است. این گیاه مفرح، نشاط انگیز و شادی آور بوده و دارای خاصیت ضد درد به ویژه دردهای مفصلی، رماتیسمی، سردرد، سرگیجه و دردهای عصبی است.

مصرف این گیاه خستگی ذهنی را برطرف می سازد وبه علت انرژی زایی و نشاط انگیزی می تواند برای رفع خستگی و   بی حوصلگی در افراد افسرده مورد استفاده قرار گیرد.

علاوه بر این ها چای کوهی اشتها آور و مدر ملایم است. هم چنین در تنظیم اعمال گوارشی و تقویت کبد به ویژه کمک به هضم غذا کاربرد دارد.

این گیاه در درمان بیماری های معده و روده با منشاء روانی و بیماری های اسهال توأم با تحریکات عصبی، نقش موثر و آرامش بخشی دارد.

گفتنی است ،این گیاه از داروهایی است که باعث سقط جنین در زنان باردار می شود.

نوشیدن یک لیوان چای در رفع خستگی روزانه تأثیر فراوانی دارد، البته اگر این چای یک چای گیاهی باشد نه تنها در رفع خستگی روزانه مؤثر است بلکه خواص دارویی فراوانی نیز به همراه دارد؛ یکی از چای‌های گیاهی که خواص فراوانی دارد، چای کوهی است که آرام‌بخشی مطبوع، نشاط‌آور و با خاصیت معجزه‌آسای تقویت‌کننده قوی برای اعصاب و روان به شمار می‌رود.

چای کوهی در نقاط مختلف ایران، اسامی گوناگونی مانند چای چوپان، چای پشمی، گل کوفته، سنبله‌ زیبا، چای کوهی، گل کوو، توکلیجه، کرک گربه، کُلکِنَه و پپوک دارد، ساقه‌های این چای کرک‌دار است و دارای گل‌های صورتی، ارغوانی و گاه سفید است و بیشتر در مناطق کوهستانی و در میان مزرعه‌ها رشد می‌کند؛ این چای، هزاران سال است که توسط مردم یونان مورد استفاده قرار می‌گیرد، بقراط، پدر علم پزشکی و فیلسوف باستانیِ یونان، تأثیر مثبت نوشیدن چای کوهی را بر روی سیستم تنفسی و ایمنی بدن انسان تشخیص داده بود.

چای کوهی گیاهی با ساقه رونده است و گل‌‌هایی به‌صورت سنبله‌‌های پنبه مانند و آبی مایل به بنفش دارد، این گل‌ها کمی معطر و دارای بوی مخصوصی هستند و میوه چای کوهی کپسولی شکل است.

اگر کم‌خوابی و یا خواب نامنظمی دارید، چای کوهی مصرف کنید

علیرضا سعیدی، متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به طبع چای کوهی اظهار داشت: از نظر طب قدیم چای کوهی دارای طبع گرم و خشک است و برای درمان بیماری‌های ناشی از مزاج سرد و رطوبت زیاد مفید است، در طب سنتی مصرف چای کوهی برای افراد سرد مزاج توصیه شده و فواید متعددی نیز برای آن قائل هستند.

وی با اشاره به اینکه در وسط برگ‌های چای کوهی ماده قرمز رنگ هایپریسین وجود دارد که برای از بین بردن سوختگی‌ها مفید است، افزود: از سالیان قبل برای درمان زخم‌ها از چای کوهی به عنوان دارویی مؤثر استفاده می‌‎شد، پودر چای کوهی و قرار دادن آن بر جای نیش حشرات هم تا حدودی درد آن را کاهش می‌دهد و هم قادر است آثار به‌جای مانده از آن را رفع کند.

سعیدی با بیان اینکه مصرف چای کوهی در رفع و درمان بسیاری از مشکلات کم‌خوابی و بدخوابی مؤثر است، بیان کرد: پس اگر به کم‌خوابی و یا خواب نامنظم دچار هستید چای کوهی مصرف کنید.

متخصص طب سنتی با تأکید بر اینکه چای کوهی گیاهی طبیعی و بدون عارضه برای پاکسازی و ضدعفونی کردن سیستم مجاری ادراری است، گفت: چای کوهی مدر ملایم است و در تنظیم اعمال گوارشی و تقویت کبد به ویژه کمک به هضم غذا کاربرد دارد.

چای کوهی و درمان بیماری‌های معده و روده

وی با اشاره به اینکه این گیاه در درمان بیماری‌های معده و روده و اسهال توأم با تحریکات عصبی، نقش مؤثر و آرامش‌بخشی دارد، عنوان کرد: این گیاه با تنظیم و بهبود گوارش سبب سلامت معده و کاهش درد آن می‌شود.

سعیدی چای کوهی را مفرح، نشاط انگیز و شادی‌آور دانست و گفت: مصرف این گیاه خستگی ذهنی را برطرف می‌سازد و به علت انرژی‌زایی و نشاط‌‌‎انگیزی می‌تواند برای رفع خستگی و بی‌حوصلگی در افراد افسرده مورد استفاده قرار گیرد، مصرف روزانه سه نوبت آن در مدت زمان سه هفته از استرس و اضطراب به میزان قابل توجهی می‌کاهد.

متخصص طب سنتی با بیان اینکه مصرف این گیاه به علت دارا بودن خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی می‌تواند نقش مفیدی در جلوگیری از بروز انواع سرطان‌ها ایفا کند، گفت: ترکیبات چای کوهی جلوی رشد سلول‌های سرطانی دهانه رحم را تا ۵۰ درصد می‌گیرد و اسانس چای کوهی روی سرطان سینه و روده بزرگ مؤثر است و می‌تواند تا حد زیادی جلوی تکثیر سلول‌های سرطانی را بگیرد.

درمان سرفه و سینوزیت با چای کوهی

 وی ادامه داد: از قدیم، متخصصان طب سنتی برای تسکین علائم آسم، عفونت‌های تنفسی و سرفه مصرف چای کوهی را توصیه می‌کردند، این گیاه دارویی برای درمان بیماری‌هایی، چون ذات‌الریه و برونشیت نیز مؤثر است، چای کوهی خاصیت خلط‌آور دارد.

 سعیدی با بیان اینکه دمنوش این گیاه موجب نرم شدن گلو، کاهش التهابات مجاری تنفسی و رفع سرفه می‌شود، افزود: مصرف چای کوهی باعث تخلیه عفونت‌های حاصل از انباشت ویروس‌ها و باکتری‌ها در مجاری تنفسی می‌شود و سینوزیت را درمان می‌کند.

چای کوهی برای کلیه‌ها مفید است

 متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه چای کوهی خاصیت ادرارآور دارد و به افزایش میزان ادرار کمک می‌کند، اضافه کرد: این فایده ممکن است به حذف سموم و افزایش سلامتی کلیه‌ها منجر شود، متخصصان طب سنتی استفاده از دمنوش چای کوهی در طول روز را برای درمان عفونت‌های مجاری ادراری نیز مؤثر می‌دانند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: