تحویل 3 ماهه مسکن ملی شروع شد | خریداران و متقاضیان مسکن ملی عجله کنند

مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز با با بیان اینکه ما در طرح «نهضت ملی مسکن» تعهد ۱۱ هزار واحد برای متقاضیان موثر در البرز را داریم و از پیمانکاران «گرید یک ساختمانی» برای ساخت پروژه‌ها استفاده می‌کنیم، گفت: هر چقدر میزان آورده مردمی بیشتر باشد، مراحل ساخت و واگذاری واحد‌ها با کیفیت بیشتر و در کمترین زمان انجام خواهد شد.

کدخبر : 31736
سایت سرگرمی روز :

«نهضت ملی مسکن» روزنه امیدی شد برای مردمی که آرزوی خانه دار شدن و رهایی از مستاجری و کرایه خانه را داشتند. این طرح در استان البرز به واسطه نزدیکی با پایتخت و مهاجر پذیری بالا شاید اهمیت بیشتری نسبت به دیگر استان‌ها دارد و توجه بیشتری را می‌طلبد.

- تعهد راه و شهرسازی البرز در خصوص «نهضت ملی مسکن» چند واحد است؟

تعهد ما در راه و شهرسازی البرز در این بحث ۱۱ هزار واحد برای «تقاضیان موثر» است. متقاضیان موثر کسانی هستند که «فرم جیم سبز دارند» و چهار شرط ما را رعایت می‌کنند یعنی مالکیت هم ندارند و در پالایشی که انجام شد مبلغ چهل میلیون تومان اولیه را هم به حساب راه و شهرسازی پرداخت کردند.

از این ۱۱ هزار واحد تا به امروز حدود ۷ هزار و ۷۰۰ پروژه مثل پروژه «شهرک ابریشم، ماهدشت و اشتهارد» تعریف شده که شروع به کار شده است.

«پروژه ۹۳۸ هکتاری اشتهارد» به عنوان بزرگترین شهرک کشور است که توسط وزارت راه و شهرسازی در حال ساخت است و ما در آنجا با شدت و جدیت کار می‌کنیم. واحد‌های باقی مانده از تعهد استان را در پروژه اشتهارد گنجاندیم. پیمانکارمجموعه ما هم «بنیاد مسکن استان» است که همکاری ما و استفاده از ظرفیت این دوستان به سود و نفع مردم استان است که برای ما خیلی مهم بود و اتفاق بسیار خوبی محسوب می‌شود.

علاوه بر این ما در البرز حدود ۱۷ هزار واحد در شرکت عمران داریم که در آخرین جلسه شورای مسکن که با حضور استاندار در شهرک جدید مهستان برگزار شد، طبق گزارشی که شرکت عمران ارائه داد، از ۱۷ هزار واحد حدود ۵ هزارو ۶۰۰ پروژه تعریف کرده و با واگذاری به پیمانکار در حال ساخت واحد‌ها هستند.

-در مورد شرایط واحد‌ها لطفا توضیح دهید.

ابتدا قرار بود زمین‌ها را به صورت گروهی به مردم واگذار کنیم که در آن یک طبقه را به یک نفر و دو طبقه‌ها را به دو نفر، ولی، چون سایت ما در اشتهارد برای بخش‌های زیر بنایی هنوز تکمیل نشده، مجددا تصمیم گرفتیم که ساخت واحد‌های باقی مانده را هم به پیمانکار واگذار کنیم.

البته نظر ما این هست که بخشی از پروژه را در قالب «یک طبقه و دو طبقه» بسازیم و داخلش را به عهده خود متقاضی بگذاریم تا با هرمبلغ و سلیقه‌ای که خودش علاقه‌مند هست تعیین تکلیف کند.

تصمیمی که ما برای «پروژه نهضت ملی مسکن» گرفتیم این بود که علاوه بر این که توسط پیمانکار سری سازی می‌کنیم، بخشی از اینها را هم تعیین تکلیف و تمام کنیم. یعنی بخشی از نازک کاری‌ها را انجام بدهیم و هر سه ماه یکبار بتوانیم تعدادی از پروژه‌ها «حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار واحد» را هم تحویل متقاضی بدهیم. قطعا" هرچه تعداد تحویل و واگذاری پروژه بیشتر باشد، به همان نسبت متقاضی هم برای تامین منابع مالی علاقه‌مند‌تر می‌شود.

- در روند تکمیل پروژه‌ها چه بخش‌هایی بر عهده راه و شهرسازی و چه بخش‌هایی بر عهده متقاضی است؟

زمین، تامین منابع مالی پروژه‌های مسکن و زیر ساخت هایش و در واقع احداث آن شهرک‌ها بر عهده ماست، اما منابع مالی «سازه ساختمان» از وام مسکنی که در اختیار آن پروژه قرار داده می‌شود و آورده مردمی است تکمیل می‌شود و هرچه آورده مردمی در پروژه‌های ما بیشتر باشد پروژه ما زودتر به اتمام می‌رسد.

ما تعداد پروژه‌های یک طبقه و دو طبقه در البرز زیاد داریم و این مسئله برای کاهش هزینه‌های متقاضی خیلی کمک می‌کند، ضمنا مالکیت هم می‌شود یعنی یک قطعه زمین را با یک ساختمان یک طبقه در اختیار آن متقاضی قرار می‌دهیم که بسیار خوب است. در کشور به تعداد خیلی کم از این پروژه‌ها در حال ساخت است، اما در استان البرز «ماهدشت و اشتهارد» به تعداد زیاد از این پروژه در حال ساخت داریم.

- حداقل آورده مردم در این پروژه‌ها چقدر است؟

ما به عنوان وزارت راه و شهرسازی هیچ سودی از مردم در ساخت پروژه نمی‌گیریم و همه آورده مردم برای ساخت همان ساختمان هزینه می‌شود و در واقع انگار یک فرد خودش شخصا یک ساختمان می‌سازد.

یک بخشی از ساخت پروژه از وام مسکنی هست که ما برایشان در نظر گرفتیم که در حال حاضر ۴۵۰ میلیون تومان هست، اما انتظارمان این است در دو سه ماه آینده به ۶۵۰ میلیون تومان برسد.

البته در آخرین جلسه‌ای که با حضور مدیران راه و شهرسازی کشور در تهران برگزار شد، مطرح شد که این مبلغ را تا ۸۰۰ میلیون تومان هم افزایش بدهند.

طبیعتا"هرچه ما واحد‌های بهتر و با کیفیت‌تر بسازیم و هرچقدر از تکنولوژی روز بیشتری استفاده کنیم، خب قطعا آورده مردمی باید بیشتر باشد. ما دقت نظر داریم تا جایی که امکان پذیر باشد چه اجناس ساخت و چه نمای ساختمان از ظرفیت خوبی برخوردار باشد و اتفاقی که شاید در ساخت مسکن در دوران قدیم اتفاق افتاده باشد آن اتفاقات را کمتر کنیم و پروژه با کیفیت تری بسازیم.

متوسط رقمی که در حال حاضر برای ساخت هر واحد تمام و هزینه می‌شود، معمولا بین ۸۰۰ میلیون تا یک میلیارد و دویست میلیون تومان «با توجه به شرایط پروژه» است قطعا هر چقدر آورده متقاضیان بیشتر باشد، ساختمان با جنس بهتر و کیفیت بیشتری در اختیار مردم می‌گذاریم.

- تورم و نوسانات بازار چه تاثیری در روند اجرای پروژه‌ها و آورده‌های مردم داشته است؟

با توجه به شرایط پروژه ما معمولا سعی می‌کنیم آورده‌های مردمی را بلوکه نکنیم یعنی پول مردم در بانک‌ها نماند و پول آورده مردمی و هزینه‌های پروانه نظام مهندسی را تبدیل به جنس می‌کنیم که تورم‌ها تا جایی که امکان دارد کمترین تاثیر را روی متقاضی بگذارد.

با خرید کلی جنس برای پروژه‌ها که بعدا استفاده می‌شود تلاش می‌کنیم تا برای مردم شرایط بهتری فراهم شود. اما قطعا گران شدن اجناس در بحث گران شدن ساختمان هم تاثیر دارد.

- در خصوص تخصیص وام به سازندگان برخی گلایه دارند که وام و تسهیلات به موقع به دستشان نمی‌رسد در البرز برای تسهیل این موضوع چه اقدامی انجام می‌شود؟

بله به طور کل در کشور این موضوع تحت تاثیر شرایط است و بعضی از پروژه‌های تعریف شده به ظرفیت‌های بانکی متصل نمی‌شد. ما در استان البرز با همکاری بانک‌های «مسکن و ملی» همه پروژه‌های راه و شهرسازی را متصل کردیم.

بخش باقیمانده هم به عهده بانک «اقتصاد نوین» است که در حال طی فرآیند آن هستیم و با قطعیت پیمانکاری، وضعیت اتصال به پروژه هم انجام خواهد شد.

- بازه زمانی تحویل نهضت ملی مسکن چقدر است و از زمان آغاز تا به امروز چقدر تحویل داده شده است؟

در «نهضت مسکن» فعلا در وضع موجود تحویل انجام نشده، بعضی از پروژه‌های ما از سال ۱۴۰۲ شروع شده تصمیم ما بر این بود که به صورت سری سازی بخشی از آن را به نازک کاری برسانیم و تحویل متقاضی بدهیم، اما این اتفاق نیفتاد.

قطعا" ساخت یک پروژه «یک طبقه» کمتر از یکسال زمان می‌برد و ساخت پروژه‌های ما توسط پیمانکار‌هایی که «گرید یک» ساختمانی دارند، انجام می‌شود که توانایی تحویل در کمتر از این زمان را دارند. ولی ساخت پروژه‌ها به آورده مردمی بستگی دارد. هر چقدر آورده‌ها به سمت ما بیشتر شود، ما قول می‌دهیم پروژه‌ها را در کمترین بازه زمانی تحویل متقاضیان دهیم.

امیدواریم در هر بازه زمانی ۳ ماهه بتوانیم تعدادی از این پروژه‌ها را تحویل دهیم.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: