طرز تهیه خوشمزه‌ترین کتلت بازاری به سبک شیرازی‌ها

کتلت بازاری شیراز یکی از خوش عطر و طعم ترین کتلت های ایرانیه که محاله یه لقمه بخوری و هوس نکنی که بیشتر بخوری.

کدخبر : 33026
سایت سرگرمی روز :

اگه از تخم مرغ داخل کتلت خوشت نمیاد باید بگم این کتلت شیرازی بازاری بدون گوشت خوراک خودته

مواد لازم برای تهیه کتلت شیرازی

یک کیلو سیب زمینی

مقداری آب

یک قاشق نمک

ادویه ها:نمک،فلفل،پاپریکا،پودر سیر و پیاز،زردچوبه و پودر تخم گشنیز

یک و نیم لیوان آرد سوخاری

سیب زمینی ها را روی حرارت بذارین تا آبپز بشه پوست بگیرید و بکوبید تا بافت خمیری پیدا کنه، ادویه ها رو اضافه کنید ورز بدین تا کاملا مخلوط بشه بعد از اینکه یکدست شد به اندازه دلخواه از مواد بردارین و به این صورت بهش شکل بدین به این صورت یک برش بدین تا مغز پخت بشه داخل روغن داغ بذارین و هر دو طرفشو سرخ کنید غذامون آمادست. به سادگی آماده میشه و خیلی هم ترد و خوشمزست نوش جان

در اولین مرحله از طرز تهیه کتلت شیرازی، سیب‌ زمینی‌ها را بشویید تا گل و لای آن‌ها پاک شود. سپس آنها را در یک قابلمه بریزید و به اندازه‌ای آب اضافه کنید که روی آنها را بپوشاند. حرارت را روی حالت زیاد تنظیم کنید تا آب شروع به جوشیدن کند. بعد که آب جوشید، شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه، سیب زمینی‌ها آبپز شوند.

مرحله دوم: سیب زمینی‌ها را پوره کنید

بعد از اینکه سیب زمینی‌ها آبپز شدند، آنها را در یک صافی بریزید و رویشان مقداری آب سرد بریزید تا از دما بیفتند. سپس پوست آنها را جدا کنید. سیب زمینی‌های پوست کنده را در یک کاسه بریزید و با گوشتکوب آنها را کاملا له کنید تا یکدست شوند.

مرحله سوم: آرد، کره، زردچوبه و آب را در تابه مخلوط کنید

در این مرحله از طرز تهیه کتلت شیرازی، یک تابه مناسب را روی حرارت بگذارید و کره را در آن بیندازید تا ذوب شود. سپس آب را اضافه کنید. بعد از اینکه کره ذوب شد، آرد الک شده و زردچوبه را به آن بیفزایید و مواد را به هم بزنید تا به صورت یکدست، با هم مخلوط شوند.

انواع کره حیوانی و گیاهی، آرد گندم و زردچوبه را به روش‌های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه‌های افق کوروش می‌توانید خریداری کنید.

مرحله چهارم: خمیر کتلت شیرازی را به سیب زمینی‌ها اضافه کنید

بعد از مخلوط شدن مواد، شعله را کم کنید تا آب آن کشیده شود و یک خمیر نرم و یکدست داشته باشید. مدام خمیر را با پشت قاشق پهن کنید و به هم بزنید تا همه جای آن بپزد و طعم خامی نداشته باشد. در آخر، شعله را خاموش کنید و خمیر را کنار بگذارید تا سرد شود. بعد از سرد شدن خمیر، آن را به کاسه سیب زمینی‌های پوره شده اضافه کنید.

مرحله پنجم: بقیه ادویه‌ها و مواد کتلت را اضافه کنید

در این مرحله، آرد سوخاری، تخم مرغ، نمک و فلفل سیاه را هم به کاسه سیب زمینی و خمیر اضافه کنید. پیاز را پوست بگیرید ولی قسمت ریشه آن را جدا نکنید. پیاز را رنده کنید (اگر قسمت ریشه را جدا کرده و بعد، پیاز را رنده کنید، لایه‌های پیاز از هم می‌پاشد). آب پیاز را با دست بگیرید و تفاله آن را به مواد کتلت شیرازی اضافه کنید.

برای خرید آرد سوخاری، تخم مرغ، فلفل سیاه و نمک می‌توانید از فروشگاه‌های افق کوروش به روش‌های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله ششم: مایه کتلت شیرازی را استراحت دهید

در این مرحله همه مواد کتلت را با هم ورز دهید یا با قاشق کاملا به هم بزنید تا یکدست شود. در صورت دلخواه می‌توانید کمی سبزی معطر خشک یا تازه هم به مواد کتلت اضافه کنید ولی کاملا اختیاری است. بهتر است مایه کتلت شیرازی را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خودش را کاملا بگیرد. بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید. تابه را روی حرارت قرار دهید و شروع به سرخ کردن کتلت‌ها کنید.

انواع سبزی خشک معطر و روغن سرخ کردنی را به روش‌های حضوری و اینترنتی از فروشگاه‌های افق کوروش می‌توانید خریداری کنید.

مرحله هفتم: کتلت‌ شیرازی را سرخ کنید

در این مرحله از طرز تهیه کتلت شیرازی، به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه کتلت بردارید و کف دست پهن کنید. بهتر است کف دست‌هایتان را با کمی آب خیس کنید که مایه کتلت به آن نچسبد. کتلت را به شکل لوزی نازک یا دوکی شکل، درآورید و یک شیار با چاقو، وسط آن ایجاد کنید. این کار به پختن مواد داخلی کتلت کمک می‌کند.

کتلت را در روغن سرخ کنید. یک طرف کتلت که سرخ شد، طرف دیگر را سرخ کنید. همه کتلت‌ها را به همین شکل سرخ کنید و روی دستمال کاغذی یا دستمال حوله‌ای بگذارید تا روغن اضافی آن خارج شود.

مرحله آخر: کتلت شیرازی را سرو کنید

کتلت شیرازی را با سبزی خوردن، نان، سس کتلت شیرازی و سالاد شیرازی سرو کنید.

نان را به روش‌های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه‌های افق کوروش می‌توانید تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه سس کتلت شیرازی حرفه‌ای

مواد اولیه مقدار مورد نیاز

رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری

لیموترش یا آبلیمو ۳ عدد یا ۳ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل قرمز به مقدار دلخواه

زعفران (دم کرده) ۱ قاشق غذاخوری

روغن زیتون یا روغن کنجد ۲ قاشق غذاخوری

شکر کمی (اختیاری)

مدت زمان آماده‌سازی و پخت سس مخصوص کتلت شیرازی: ۵ دقیقه

مراحل طرز تهیه سس کتلت شیرازی مخصوص

معمولا کتلت شیرازی به روش ساندویچی ها و فست فودی را با یک سس رستورانی که پایه آن رب گوجه (طرز تهیه رب گوجه فرنگی) است سرو می‌شود. در ادامه مراحل تهیه سس کتلت شیرازی را دنبال کنید.

مرحله اول: مواد سس کتلت را آماده کنید

برای درست کردن سس کتلت شیرازی، روغن زیتون یا روغن کنجد را در یک شیرجوش یا ظرف مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از اینکه کمی داغ شد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا خامی آن از بین برود و رنگ باز کند. سپس آب لیمو‌ها را بگیرید و هسته‌ها را جدا کنید.

مرحله دوم: سس کتلت شیرازی را بپزید

آب لیموترش، نمک، فلفل قرمز و زعفران دم کرده را به مواد بیفزایید و حرارت را کم کنید. وقتی مواد شروع به جوشیدن کرد، آن را از روی حرارت بردارید. سس کتلت شیرازی را به صورت ولرم یا سرد استفاده کنید.

نکته: اگر می‌خواهید سس‌ کتلت شیرازی طعم ملس داشته باشد، کمی شکر به مواد سس بیفزایید و مقدار آب لیمو را کمتر در نظر بگیرید.

در صورت تمایل می‌توانید روغن زیتون، روغن کنجد، فلفل قرمز، آبلیمو، شکر و رب گوجه را به روش‌های اینترنتی و حضوری از فروشگاه‌های افق کوروش تهیه کنید.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: