غذاهایی که باعث سرطان سینه میشوند را بشناسید
سرطان سینه شایعترین نوع سرطان در زنان است. انواع مختلفی از آن وجود دارد که اکثر آنها در صورت تشخیص زودهنگام قابل درمان هستند. با این حال، غذاهای خاصی وجود دارند که میتوانند باعث ایجاد این بیماری شوند.
اوکسانا اسکایتالینسکا ، متخصص تغذیه، در مورد اینکه کدام غذاها در تشکیل تومورها نقش دارند، صحبت میکند .
مصرف شکر، شیرینی و نوشیدنیهای شیرین منجر به افزایش سطح انسولین میشود که گیرندههای انسولین را در بافت سینه فعال میکند و شرایط را برای رشد سلولهای تغییر یافته فراهم میکند. توصیه میشود شیرینیها را با انواع توت جایگزین کنید.
چربی اشباع اضافی
اگرچه چربیهای اشباع میتوانند مفید باشند، اما مصرف بیش از حد آنها میتواند به ایجاد تومورهای وابسته به هورمون کمک کند. توصیه میشود مصرف گوشتهای چرب را محدود کنید و از غذاهایی مانند سالامی پرهیز کنید.
چربیهای ترانس
این چربیها در بسیاری از شیرینیها و تنقلات فروشگاهی مانند شکلات تختهای، فراستینگ، آبنبات و کلوچه یافت میشوند. آنها التهاب را افزایش میدهند و میتوانند منجر به مقاومت به انسولین شوند.
سوء مصرف الکل
اگرچه شراب قرمز حاوی ترکیبات مفیدی مانند رسوراترول است، اما فواید آن از ضرری که الکل میتواند به بافت سینه وارد کند، بیشتر نیست.
گوشت فرآوری شده
سوسیس و کالباس حاوی ترکیبات سرطانزایی مانند آمینهای هتروسیکلیک و ترکیبات نیتروزو هستند که میتوانند در بروز سرطان نقش داشته باشند.
عواملی که در تشکیل تومور نقش دارند
چاقی
این وضعیت به دلیل التهاب مزمن، محیط مساعدی را برای ایجاد سرطان سینه ایجاد میکند. سلولهای چربی مولکولهای التهابی تولید میکنند که سیستم ایمنی را سرکوب میکنند و باعث میشوند که سیستم ایمنی نتواند با سلولهای سرطانی مبارزه کند. هیپوکسی و تجمع مواد سمی در بافت چربی نیز در ایجاد تومورها نقش دارند.
استرس
موقعیتهای استرسزا و احساسات منفی منجر به افزایش تولید کورتیزول میشوند که تعامل بین سیستمهای عصبی و غدد درونریز را مختل کرده و پاسخ ایمنی را سرکوب میکند.
پیشگیری تغذیهای از سرطان سینه
اسیدهای چرب امگا ۳
ماهیهای دریایی، روغن ماهی، غذاهای دریایی، دانههای کتان، آجیل و تخممرغ (زرده) اثر ضد التهابی دارند.
پلی فنول ها
انواع توتها (ویبرنوم، روآن، زغال اخته، مویز) و میوهها (گریپ فروت، پوست سیب) حاوی فیبر و رنگدانههایی هستند که DNA سلولهای سینه را از آسیب محافظت میکنند.
همچنین بخوانید: کلسترول بالا را کاهش میدهد و عملکرد قلب را بهبود میبخشد: کدام میوه خشک را باید هر روز بخورید
پروتئین گیاهی
غذاهایی مانند عدس، لوبیا، لوبیا سبز و نخود فرنگی که سرشار از پلی فنول و فیبر محلول هستند، چربی اشباع کمتری دارند.
جوانه کلم بروکلی
نصف فنجان جوانه کلم بروکلی تعداد سلولهای بنیادی را افزایش میدهد که به جلوگیری از جهش و ایجاد سرطان کمک میکند.
ایزوتیوسیاناتها
تمام انواع کلم، کدو سبز، آرگولا و تربچه دارای خواص ضد جهشزایی هستند.
کاروتنوئیدها و ویتامین C
این ترکیبات به دلیل خواص آنتیاکسیدانی، توانایی مهار رشد سلولی و پشتیبانی از تعادل هورمونی، با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط هستند.
این متن صرفاً جهت اطلاعرسانی است و برای تشخیص یا خوددرمانی در نظر گرفته نشده است.