منیزیم: معجزه‌گر بدن شما! چرا باید قرص منیزیم بخوریم؟

منیزیم یک مینرال حیاتی برای بدن است که در ۳۰۰+ واکنش شیمیایی نقش دارد! از انرژی‌سازی تا تنظیم اعصاب و عضلات.

کدخبر : 30314
سایت سرگرمی روز :

منیزیم یکی از مواد معدنی ضروری برای بدن است که جهت انجام عملکرد صحیح بسیاری از ارگان‌های بدن حیاتی به شمار می‌آید و از آنجایی که بدن قادر به ساخت آن نیست به ناچار از طریق مصرف مواد غذایی باید این عنصر را برای بدن تهیه کرد. کمبود منیزیم چندان شایع نیست اما با این حال باید جدی گرفته شود زیرا بر اساس تازه‌ترین تحقیقات می‌تواند حتی احتمال ابتلا به برخی بیماری‌ها از جمله دیابت نوع 2، بیماری‌های قلبی و آلزایمر را افزایش دهد.

جالب است بدانید که منیزیم بیش از 600 واکنش شیمیایی مهم را در بدن انجام می‌دهد که از جمله آنها به تولید انرژی، تشکیل پروتئین، نگهداری ژن، حرکت ماهیچه‌ها و تنظیم سیستم ایمنی می‌توان اشاره کرد.

مزایای منیزیم برای سلامتی انسان

برای آنکه ضرورت و علت مصرف قرص منیزیم را بدانید، باید با مزایای این عنصر برای حفظ سلامتی انسان بیشتر آشنا شوید. موارد زیر از فواید منیزیم هستند:

کنترل قند خون

منیزیم نقش مهمی در متابولیسم انسولین و گلوکز دارد. تحقیقات نشان داده است که بسیاری از مبتلایان به دیابت نوع 2 با کمبود این ماده مغذی در بدن خود مواجه هستند. مصرف قرص یا مکمل‌های حاوی منیزیم مقاومت نسبت به انسولین را بهبود بخشیده و موجب می‌شوند کنترل بهتری روی قند خون اعمال شود. در یک مطالعه معتبر 3 ماهه مشخص شد که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که روزانه 300 میلی گرم منیزیم مصرف می‌کردند در مقایسه با افرادی که به آنها دارونما داده شده بود، کاهش قند خون چشمگیری هم به صورت ناشتا و هم پس از صرف غذا داشتند. البته در ارتباط با قند خون و منیزیم هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است.

کاهش فشار خون

علت مصرف قرص منیزیم به فشار خون نیز می‌تواند مرتبط باشد به این معنا که مصرف مکمل‌های منیزیم به کاهش فشار خون منجر خواهد شد. پژوهش‌ها نشان داده است که افرادی که فشار خون بالا دارند با مصرف قرص منیزیم می‌توانند کاهش قابل توجهی را در فشار خون خود تجربه کنند. بررسی‌های اخیر حاکی از آن هستند که مصرف روزانه حدود 350 میلی گرم منیزیم به مدت 3 ماه می‌تواند فشار خون سیستولیک را به میزان 2.00 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک را به میزان 1.78 میلی متر جیوه کاهش دهد.

کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی

کاهش سطح منیزیم در بدن با افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی مرتبط است. علت این امر ممکن است به این مسئله مرتبط شود که کمبود منیزیم در افزایش فشار خون و بالا رفتن سطح قند خون موثر است و هر یک از این مسائل می‌توانند زمینه ساز بروز بیماری‌های قلبی در انسان باشند. مکمل‌های منیزیم همچنین ممکن است بتوانند سطح کلسترول را نیز در خون کاهش دهند و به این ترتیب تاثیری مثبت در پیشگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی داشته باشند.

مبارزه با افسردگی

برخی از مطالعات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به افسردگی سطح پایینی از عنصر منیزیم را در بدن خود دارند. در یک تجزیه و تحلیل مشخص شد که افراد زیر 65 سال که در رژیم غذایی خود کمترین میزان مصرف منیزیم را داشتند، 22% بیش از سایرین در خطر درگیر شدن با افسردگی به سر می‌بردند. برخی از محققان معتقدند که کم بودن منیزیم در غذاهای امروزی مثل فست فودها احتمال بروز افسردگی و بیماری‌های روانی را افزایش داده است. جالب است بدانید که در یک مطالعه مصرف روزانه 450 میلی‌گرم منیزیم در افراد سالخورده و مسن به اندازه یک داروی ضد افسردگی در کاهش علائم افسردگی موثر بود.

از دیگر فواید منیزیم به اختصار موارد زیر را می‌توان نام برد:

بهبود سردردهای میگرنی

مبارزه با بیماری‌های التهابی

کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی

بهبود عملکرد ورزشی در ورزشکاران

تامین منیزیم برای بدن از طریق مصرف مواد غذایی حاوی این ماده به خوبی مقدور است اما در صورت نیاز می‌توان از قرص منیزیم نیز استفاده کرد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: