خبر مهم از پرداخت مطالبات تامین اجتماعی | حقوق بگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی با این خبر دل شاد شدند

رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: امسال بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی و بیمه روستاییان اختصاص می یابد.

کدخبر : 30666
سایت سرگرمی روز :

محمد پیکانپور در گفت و گو با ایرنا، با برشمردن مهم‌ترین اقدامات این سازمان در سال گذشته برای حمایت از حوزه‌های سلامت و رفاه اجتماعی اظهار داشت: این اقدامات در راستای رفع چالش‌های پیش‌رو و ارتقای کیفیت خدمات، در ۲ بخش مجزای سلامت و رفاه اجتماعی با مجموعه‌ای از برنامه‌های مالی و حمایتی اجرا شده است.

وی با اشاره به اقدامات حوزه سلامت، از تخصیص اعتبارات با تأکید بر حوزه‌های کلیدی خبر داد و یادآور شد: اعتبارات دانشگاه‌های علوم پزشکی، اورژانس کشور و اورژانس تهران با رشد ۱۱۰ درصدی تخصیص یافته است.

پیکانپور خاطرنشان کرد: پارسال یک میلیارد تومان برای جبران مابه‌التفاوت ارز تجهیزات پزشکی با نرخ ۴۲۰۰ تومان به جهت حمایت از مصرف‌کنندگان نهایی اختصاص یافت.

رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه در تشریح جزئیات طرح دارویاری، اعلام کرد: اعتبارات این طرح به‌طور کامل تأمین شده است و پوشش ریالی و ارزی آن در اولویت قرار گرفته است و علاوه بر این، دولت به‌منظور ایجاد ذخایر راهبردی دارو و تجهیزات پزشکی، یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت کرده است.

وی در زمینه تسویه مطالبات تامین اجتماعی نیز اعلام کرد: سال گذشته ۷۷.۶ همت مطالبات سازمان تامین اجتماعی در قالب اوراق گام و ۵۷ همت از بدهی‌های تامین اجتماعی نیز از محل سهام ارزنده پرداخت شد.

پیکانپور به پرداخت تسهیلات به کارکنان حوزه سلامت اشاره کرد و ادامه داد: اصلاح نرخ اضافه‌کار پرستاران و کارکنان بالینی از ۳۰ هزار تومان به ۸۲ هزار تومان، با اختصاص ۳.۲ همت منابع، تخصیص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای جبران بدهی‌های پرسنلی وزارت بهداشت و پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان این حوزه با مبلغ ۵ همت از جمله اقدامات در این حوزه بود.

رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه به تشریح اقدامات حوزه رفاه پرداخت و از اجرای گام اول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان پرداخت و توضیح داد که گام اول این طرح در سال ۱۴۰۳ نهایی شد و اعتبار ۱۸۵ هزار میلیارد تومانی برای اجرای گام دوم در سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده است.

وی حمایت از کودکان دچار سوء تغذیه را از دیگر اقدامات این دفتر دانست و اذعان داشت: تغذیه ۱۳۰ هزار کودک زیر پنج سال از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت و اعتبارات لازم برای ادامه این برنامه در سال ۱۴۰۴ نیز لحاظ شده است.

پیکانپور در خصوص پرداخت بدهی‌های دولت تاکید کرد: بیش از ۲۰۰ همت در سال ۱۴۰۴ برای کاهش بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی و بیمه روستاییان اختصاص خواهد یافت.

رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کالابرگ الکترونیک را از دیگر طرح های اجرا شده در سال ۱۴۰۳ دانست و گفت: اکنون طرح کالابرگ الکترونیک برای خانوارهای دهک‌های یک تا هفت در حال اجراست و این خانوارها می‌توانند از فروشگاه‌های تعیین‌شده کالای ضروری دریافت کنند.

پیکانپور در خصوص حمایت از اشتغال محرومان در سال جاری نیز توضیح داد: امسال ۴۰ همت تسهیلات اشتغال به محرومان و نیازمندان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور اختصاص یافته است.

رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور خاطر نشان کرد: این اقدامات در چارچوب برنامه هفتم توسعه و سیاست‌های بودجه‌ای سال ۱۴۰۳ اجرا شدند و امید می رود که با تداوم این تلاش‌ها، معضلات حوزه سلامت و رفاه اجتماعی در سال ۱۴۰۴ به حداقل برسد.

بیمه تامین اجتماعی

واریزی های ویژه برای بیمه شدگان تامین اجتماعی

یکی از موضوعات مهم پوشش کامل بیمه ‎ای کارگران است. براساس آمار سازمان تأمین اجتماعی، 12 میلیون نفر معادل 70 درصد بیمه شدگان این سازمان به عنوان بیمه شده اصلی و حدود 24 میلیون نفر به عنوان افراد تبعی و در مجموع 36 میلیون نفر در قالب بیمه اجباری تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار دارند.

به گزارش روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، محمد محمدی معاون بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی در گفت و گو با روزنامه ایران؛ با بیان اینکه این سازمان به عنوان بزرگترین سازمان بیمه گر اجتماعی کشور در قالب بیمه اجباری، صاحبان حرف و مشاغل آزاد به صورت اختیاری، بیمه زنان خانه دار، دانشجویان و... نیمی از جمعیت کشور را تحت پوشش دارد، می‎گوید: «بیمه نقش اساسی در پشتیبانی از نیروی کار و تعمیق احساس امنیت اجتماعی و اقتصادی برعهده دارد. به موجب ماده (4) قانون تأمین اجتماعی، افرادی‌ که‌ به‌ هر عنوان‌ در مقابل‌ دریافت‌ مزد یا حقوق‌ کار می‌کنند، مشمول مقررات قانون مذکور هستند و ماهیت بیمه کارگران هم از نوع بیمه اجباری بوده و کارفرمایان قانوناً ملزم به بیمه کردن نیروی کار خود از بدو اشتغال نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند.»

گاهی در حین کار حوادثی رخ می‎دهد که منجر به بیماری، نقص عضو یا حتی فوت کارگر می شود که سازمان تأمین اجتماعی باید بدون در نظر گرفتن مدت سابقه پرداخت حق بیمه فرد، مستمری مربوطه را برای وی یا بازماندگان واجد شرایط او برقرار کند.

محمدی در این باره توضیح می‎دهد: «مجموع حوادث ناشی از کار که در سال 1403 به شعب سازمان تأمین اجتماعی منعکس شد، 49 هزار و 198 مورد بود که از این تعداد 46 هزارو 919 فرد حادثه دیده یعنی 95 درصدشان پس از دریافت غرامت دستمزد ایام بیماری بهبود یافته و مشغول به کار شدند. همچنین در سال گذشته برای دو هزار و 279 نفر از حادثه‌دیدگان موصوف حسب مورد مستمری بازماندگان، ازکارافتادگی کلی، ازکارافتادگی جزئی و غرامت نقص عضو برقرار و پرداخت شد.»

حمایت از کارگران و خانواده آنان در برابر بیماری‎ها، حوادث، بیکاری، پیری و از کارافتادگی از وظایف و کارکردهای مهم بیمه است. معاون بیمه ای سازمان تأمین اجتماعی در مورد برخی از حمایت‎های بلندمدت این سازمان از افراد تحت پوشش می‎گوید: «مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی، بازماندگان و همچنین حمایت از کارگران شاغل در مشاغل سخت و زیان آور از مهم‌ترین خدمات سازمان به کارگران است. اما آنچه که نیاز ضروری نیروی کار بوده، حمایت در زمان بیکاری است؛ کارگرانی که بدون میل و اراده بیکار شده و آماده کار هستند.

جدای از حمایت‎های بیمه ای و درمانی، برای ارتقای سطح مهارت، آموزش فنی و حرفه ای را برای بیمه شدگان بیکار در نظر گرفتیم تا شرایط را برای دسترسی سریع‌تر به فرصت‎های شغلی برایشان ایجاد کنیم. مدت پرداخت بیمه بیکاری باتوجه به میزان سابقه پرداخت حق بیمه تعیین می‎شود و حداکثر مدت استحقاق مقرری برای مجردها 36 ماه و برای متأهلین یا متکفلین 50 ماه است.»

براساس اعلام سازمان تأمین اجتماعی در سال 1403 مبلغ 22 هزار میلیاردتومان از سوی تأمین اجتماعی به کارگرانی که بدون میل و اراده یا بر اثر وقوع حوادث غیرمترقبه بیکار شده‌اند، بیمه بیکاری پرداخت شده است. حمایت های بیمه ای در کنار تلاش برای تأمین آرامش خاطر نیروی شاغل در عرصه کار و تولید، گاهی اوقات جنبه های تشویقی هم دارند. یکی از این موارد خاص، پرداخت هدیه ازدواج است.

محمدی با اشاره به اینکه در سال 1403 بابت هدیه ازدواج، مبلغ هزار میلیارد تومان به 92 هزار و 182 نفر از بیمه‌شدگان واجد شرایط پرداخت شده است، توضیح می‎دهد: «بیمه شدگانی که برای بار اول تشکیل خانواده می‎دهند، اگر ظرف ۵ سال قبل از تاریخ ازدواج، حداقل به مدت ۷۲۰ روز سابقه کار و پرداخت حق بیمه داشته باشند، مشمول این هزینه ازدواج می‎شوند.

میزان کمک هزینه ازدواج معادل یک ماه متوسط حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه ظرف ۲ سال قبل از تاریخ عقد است. حال اگر مبلغ محاسبه شده کمتر از حداقل دستمزد تاریخ ازدواج باشد، رقم قابل پرداخت به حداقل دستمزد سال وقوع عقد افزایش می‌یابد. علاوه بر تعهد مذکور در سال گذشته، 4 میلیون و 900 هزار نفر از مستمری‌بگیران سازمان از تعهدات بلندمدت سازمان (بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان) بهره مند شده اند که به طور متوسط ماهانه مبلغ 57 هزار میلیارد تومان به آنها مستمری پرداخت شده است.»

به گفته او در حوزه تعهدات کوتاه مدت که شامل غرامت دستمزد ایام بیماری، حوادث ناشی از کار، مرخصی زایمان، وسایل کمک پزشکی، کمک هزینه ازدواج و کمک هزینه مراسم ترحیم و هزینه سفر و اقامت بیمار می شود، درسال 1403 در مجموع 8 هزار و 200 میلیارد تومان به بیمه‌شدگان و کارگران مشمول پرداخت شده است.

در حال حاضر حدود سه میلیون و 700 هزار نفر از بیمه‌شدگان اصلی تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی را بانوان تشکیل می‎دهند، اما یکی از حمایت های اختصاصی بیمه به بانوان غرامت دستمزد ایام بارداری است. معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی درمورد این حمایت خاص می‎گوید: «به موجب ماده 67 قانون تأمین‌اجتماعی، بیمه‌شدگان زن که ظرف یک سال قبل از زایمان، سابقه پرداخت حق بیمه ۶۰ روز کار داشته باشند، می‌توانند از مرخصی زایمان استفاده کنند.

مدت مرخصی زایمان با پرداخت تمام حقوق و فوق العاده های مرتبط 9 ماه تمام تعیین می شود. اگر مادر دوقلو داشته باشد، مرخصی اش دوازده ماه محاسبه خواهد شد. سال گذشته مبلغ 2 هزار و 900 میلیارد تومان به بیمه‌شدگان زن واجد شرایط بابت مرخصی زایمان پرداخت شد.»

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: