ابطال کارت سوخت کلید خورد | این خودروها دیگر سهمیه بنزین نمی گیرند
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران از ابطال بیش از ۱۸۰۰ کارت سوخت تاکسی خبر داد.
شادی مالکی اظهار کرد: تاکسیهایی که در سطح شهر تهران تردد میکنند موظف به ارائه خدمت به شهروندان هستند و در صورتی که وارد چرخه سرویسدهی به شهروندان نشوند باید وضعیت خود را تعیین تکلیف کنند.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران با بیان اینکه مدیریت شهری در چنین شرایطی مزایایی که برای تاکسی داران در نظر گرفته را سلب می کند، گفت: در این راستا سازمان تاکسیرانی شهر تهران با دریافت دادههای مربوط به تراکنش سوخت رانندگان از شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی و تطابق آن با داده های ترافیکی و تحلیل اطلاعات مبتنی بر بانک اطلاعاتی سیما تاکسی نسبت به شناسایی تاکسی های غیر فعال اقدام می کند.
مالکی تاکید کرد: در فاز اول، کارت سوخت ۱۸۰۰ دستگاه تاکسی ابطال شد که با این اقدام در مرحله اول سالیانه ۵ میلیون و ۴۰۰ هزارلیتر در مصرف بنزین یارانه ای در کشور صرفه جویی می شود.
با وجود الزام قانون بودجه ۱۴۰۴ برای فراهمسازی امکان انتقال سهمیه سوخت به کارتهای بانکی تا پایان تیرماه، سخنگوی صنف جایگاهداران تأکید کرد که حذف کارت سوخت قطعی نیست و مردم همچنان باید کارتهای سوخت خود را نگه دارند.
رضا نواز سخنگوی صنف جایگاهداران در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به بند جدید قانون بودجه ۱۴۰۴ درباره امکان انتقال سهمیه سوخت از کارت سوخت به کارت بانکی اظهار کرد: این طرح موضوع جدیدی نیست و حدود دو تا سه سال است که درباره آن بحث میشود. رویکرد اصلی آن نیز عدالتمحوری در تخصیص یارانه سوخت بوده که در دولت سیزدهم و چهاردهم مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: طبق قانون بودجه، وزارت نفت با همکاری بانک مرکزی مکلف شده ظرف چهار ماه از آغاز سال – یعنی تا پایان تیرماه – امکان انتقال سهمیه سوخت به کارتهای بانکی را فراهم کند. همچنین تا پایان اردیبهشتماه نیز باید آییننامه اجرایی آن تدوین و تصویب شود.
نواز با اشاره به برداشتهای مختلف از این بند قانونی تأکید کرد: نباید تصور شود که با اجرای این بند، کارت سوخت بهطور قطعی حذف خواهد شد. این موضوع در قانون تصریح نشده و اجرای آن به فراهم شدن کامل زیرساختها، رفع ملاحظات امنیتی و انجام آزمایشهای میدانی وابسته است.
او از مردم خواست همچنان کارت سوخت خود را نگه دارند و گفت: ما بارها تأکید کردهایم و از همینجا نیز مجدداً به مردم عزیز توصیه میکنیم که به هیچوجه کارتهای سوخت خود را کنار نگذارند. در ماههای آینده، بهویژه ایام سفر، قطعاً به آنها نیاز خواهد بود.
سخنگوی صنف جایگاهداران درباره وضعیت فعلی اجرای این طرح توضیح داد: چندین پیشنهاد از سوی دستگاههای مختلف از جمله وزارت نفت و شرکتهای تابعه آن مطرح شده که در مرحله بررسی آزمایشگاهی است. این طرحها هنوز به مرحله پایلوت و اجرای آزمایشی در سطح جامعه نرسیدهاند.
به گفته وی ما بهصورت دقیق روند این موضوع را رصد میکنیم و در صورت نهایی شدن طرحی جدی، نظرات فنی و عملیاتی خود را ارائه خواهیم داد. حتی ممکن است طرح مستقلی از سوی صنف ما به دولت پیشنهاد شود. اما در حال حاضر، هنوز طرحی جدی وارد فاز اجرا نشده که نیازی به ورود رسمی ما باشد.